2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

AGEPI în comun cu OSIM și ORDA vor organiza un concurs în domeniul proprietății intelectuale pentru tineri

26.05.2017

Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI), Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci (OSIM) din România și Oficiul Român pentru Drepturile de Autor (ORDA) au semnat un Protocol de colaborare între AGEPI, OSIM și ORDA privind organizarea și desfășurarea unui Concurs în domeniul proprietății intelectuale pentru tineri.

Protocolul a fost semnat de către Directorul general AGEPI, Octavian Apostol, Directorul general OSIM, Adriana Aldescu, și Directorul general ORDA, Doru Adrian Păunescu în cadrul unei întâlniri trilaterale care a avut loc pe 26 mai curent, la București.

Octavian Apostol a menționat că, având în vedere bunele relații de colaborare dintre oficii stabilite de-a lungul anilor, precum și eforturile  depuse pentru educarea tinerei generații în domeniul proprietății intelectuale,  organizarea în comun a acestui concurs va oferi elevilor, atât din Republica Moldova, cât și România, posibilitatea de a participa la o competiție deschisă în domeniul proprietății intelectuale.

Scopul concursului constă în promovarea sistemului de proprietate intelectuală, sensibilizarea tinerilor asupra fenomenelor de contrafacere și piraterie, dezvoltării de aptitudini și spirit competitiv, formarea unui mediu de comunicare între tinerii pasionați de domeniul proprietății intelectuale şi favorizarea schimbului de opinii şi experienţă.

La concurs vor putea participa elevi din clasele IX-XII-a, atât din Republica Moldova cât și România. Concursul se va desfășura în câteva etape și va cuprinde atât sesiuni de întrebări-răspunsuri, cât și elaborarea și prezentarea unor lucrări individuale de către elevi, într-o manieră cât mai interactivă, cu tematica axată domeniului de proprietate intelectuală. Specialiștii AGEPI au elaborat o aplicație online, care va susține platforma concursului și va facilita accesul elevilor la informația din domeniul proprietății intelectuale.

Concursul este realizat în parteneriat și cu Ministerul Educației din Republica Moldova.

Competiția va fi lansată oficial săptămâna viitoare.