In atentia titularilor marcilor de produse si servicii inregistrate in Republica Moldova!

11/05/2012

A demarat procedura de depunere a dosarelor pentru participare la Concursul „Marca comerciala a anului-2012”

Agentia de Stat pentru Proprietatea Intelectuala (AGEPI) anunta titularii marcilor de produse si servicii, inregistrate si valabile pe teritoriul Republicii Moldova, despre demararea editiei a X-a, jubiliare, a Concursului „Marca comerciala a anului-2012”.

La concurs pot fi prezentate marci pentru intreaga gama de produse si/sau servicii ale companiei sau marci inregistrate pentru anumite tipuri de produse/servicii, precum si combinatii ale acestora.

Concursul „Marca comerciala a anului” a fost initiat de Camera de Comert si Industrie a Republicii Moldova (CCI) in anul 2003 si se organizeaza, anual, in colaborare cu Agentia de Stat pentru Proprietatea Intelectuala (AGEPI).

Pe parcursul celor noua editii desfasurate, Concursul „Marca comerciala a anului” a devenit o parte componenta a activitatii mediului de afaceri, iar Premiul Mare „Mercuriul de Aur” este considerat unul din cele mai prestigioase premii din republica. In perioada 2003-2011, in cadrul concursului au fost prezentate circa 900 de proiecte din 15 raioane ale tarii, precum si din municipiile Chisinau si Balti.

Obiectivele principale ale Concursului „Marca comerciala a anului” sunt: de a aduce o contributie cat mai mare la unificarea eforturilor producatorilor nationali in activitatea lor de antreprenoriat; de a aprecia cele mai reusite proiecte din domeniul crearii si promovarii marcilor comerciale autohtone pe piata interna si cea externa, precum si de a scoate in evidenta originalitatea creatorilor de branduri si de a releva cele mai eficiente cai de promovare a marcilor, inclusiv gradul de recunoastere a marcilor in randul consumatorilor.

Potrivit Regulamentului, la concurs se admit doar marcile care, la momentul depunerii cererii de participare la concurs, sunt inregistrate la AGEPI si sunt valabile pe teritoriul tarii noastre. De asemenea, la concurs pot participa si titularii marcilor comerciale straine, valabile pe teritoriul Republicii Moldova.

Activitatile ce tin de desfasurarea si bilantul concursului, precum si de desemnarea laureatilor, sunt indeplinite de catre Comitetul organizatoric, din care fac parte specialisti in domeniul marketingului, publicitatii, proprietatii intelectuale, reprezentanti ai mediului de afaceri etc.

In mod traditional, ceremonia oficiala de decernare a premiilor va avea loc in perioada 29 ianuarie-02 februarie 2013 in cadrul Expozitiei nationale „Fabricat in Moldova”,. La manifestare participa, de regula, conducerea de varf a tarii, reprezentantii corpului diplomatic acreditat in Republica Moldova, oameni de afaceri si mass-media.

Cererile de participare pot fi depuse pâna la 13 ianuarie 2012 la Directia Târguri si Expozitii a CCI.
Regulamentul concursului si formularele de participare pot fi consultate pe adresa: http://marca.chamber.md/ro/index.php.

Informatii suplimentare: Directia Targuri si Expozitii a CCI, tel: 21-07-25, 23-84-10,
e-mail: marca@chamber.md,  expo@chamber.md