AGEPI va primi vizita unei delegatii a Organizatiei Mondiale a Proprietatii Intelectuale

05/16/2012

In perioada 16–17 mai 2012, la AGEPI are loc o vizita de documentare a delegatiei Organizatiei Mondiale a Proprietatii Intelectuale (OMPI) care vizeaza promovarea sistemelor de inregistrare pe cale internationala a marcilor, desenelor si modelelor industriale.

Din delegatia OMPI fac parte dl Mikhail FALEEV, specialist principal, Sectia informare si promovare, Sectorul Branduri si Modele, Registrul desenelor industriale, si dna Tetyana DEMCHENKO, Consultant juridic superior, Sectia promovare, Directia Informatie si Promovare, Sectorul Branduri si Modele, Registrele Internationale de la Madrid si Lisabona.

Programul vizitei prevede organizarea la AGEPI a Atelierului de lucru „Inregistrarea internationala a marcilor si desenelor industriale: subiecte avansate privind depunerea cererilor de inregistrare pentru marci si desene industriale in conformitate cu sistemele de la Madrid si Haga”. Actiunea in cauza se incadreaza in lista activitatilor incluse in Programul comun OMPI si AGEPI pentru anul 2012.

Scopul Atelierului consta in familiarizarea examinatorilor din domeniul marcilor si desenelor industriale, a consilierilor juridici si mandatarilor autorizati din Republica Moldova cu procedura de inregistrare a marcilor si desenelor industriale pe cale internationala.

***

Pe data de 17 mai curent, intre orele 11.00-13.30, in pavilionul central al CIE „Moldexpo”, Agentia de Stat pentru Proprietatea Intelectuala in cooperare cu Organizatia Mondiala a Proprietatii Intelectuale organizeaza un Seminar cu genericul “Rolul sistemelor internationale de inregistrare a marcilor, desenelor si modelelor industriale in elaborarea unor strategii eficiente pentru export”.

Seminarul in cauza este organizat in scopul familiarizarii producatorilor autohtoni cu procedura de protectie a marcilor, desenelor si modelelor industriale la nivel national si international.

Seminarul se va desfasura in cadrul celor trei expozitii care au loc in zilele de 16-20 mai la CIE “Moldexpo”, sub egida Ministerului Agriculturii si Industriei Alimentare: Expozitia internationala specializata de produse alimentare si materii prime pentru producerea acestora “Food & Drinks”, Expozitia internationala specializata de echipamente si tehnologii pentru producerea si procesarea produselor alimentare „Food Technology” si Expozitia internationala specializata de ambalaje, materiale de ambalare si tehnologii „Packaging. Depot”.

La standul promotional al AGEPI expozantii vor putea obtine consultatii profesioniste privind avantajele sistemului de protectie a obiectelor de proprietate intelectuala in tara si peste hotare, diverse materiale promotionale.