2021

2020

2019

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

 

Колл-центр:
(+373-22) 400500

Антикоррупционная линия:
(+373-22) 400500

AGEPI a participat la sarbatorirea Zilei Europei-2014 in Republica Moldova

12.05.2014

In contextul sarbatoririi Zilei Europei -2014 in Republica Moldova, Agentia de Stat pentru Proprietatea Intelectuala (AGEPI) a desfasurat un sir de evenimente de informare a cetatenilor privind avantajele integrarii europene in domeniul proprietatii intelectuale.

Astfel, pe data de 7 mai curent, AGEPI a organizat o lectie tematica pentru studentii Facultatii Business si Administrarea Afacerilor, specializarea: „Managementul proprietatii intelectuale”, din cadrul Academiei de Studii Economice (ASEM), privind procesul de integrare europeana a Republicii Moldova, prioritatile in domeniul dat, precum si avantajele obtinute de cetateni in rezultatul integrarii europene in domeniul proprietatii intelectuale. Lectia a fost prezentata de catre Liliana Vieru, directorul adjunct al Departamentului promovare si editura, sefa Sectiei cooperare internationala si integrare europeana AGEPI.

Pe data de 10 mai curent, alaturi de alte autoritati publice si institutii din Republica Moldova, AGEPI a participat la evenimentele dedicate Zilei Europei, desfasurate de catre Delegatia Uniunii Europene in Republica Moldovain parteneriat cu Guvernul Republicii Moldova si Primaria mun. Chisinau, in cadrul „Oraselului european”, amenajat in centrul Capitalei.

Actiunile dedicate Zilei Europei au inceput la Chisinau cu arborarea Drapelului de Stat al Republicii Moldova si a Drapelului Uniunii Europene in fata cladirii Guvernului.

La inaugurarea oficiala a „Oraselului european” din mun. Chisinau, au participat Conducerea de varf a tarii, reprezentantii Guvernului, Delegatiei UE in Republica Moldova, ambasadorii statelor europene si autoritatilor locale.

Prim ministrul Republici Moldova a mentionat ca Ziua Europei in acest an are o semnificatie deosebita, odata cu scoaterea vizelor pentru spatiul Schengen. „Este o zi importanta, frumoasa, inaugurarea drapelului Republicii Moldova si al Uniunii Europene m-a miscat profund. Mi-am imaginat pentru o secunda ca iata arboram drapelele cu ocazia aderarii Republicii Moldova la Uniunea Europeana. Este o ocazie foarte buna sa mai vedem cu ce ne va bucura fiecare ambasada a tarilor membre ale Uniunii Europene, sa vedem aceste proiecte sustinute de UE si care totodata sa explice concetatenilor nostri care sunt avantajele Uniunii Europene", a declarat Iurie Leanca.

In „Oraselului european” au fost amplasate centre informative, unde vizitatorii au primit informatii relevante despre statele Uniunii Europene, procesul de integrare europeana a Republicii Moldova, beneficiile de pe urma ridicarii vizelor si semnarii Acordului de Asociere cu UE pentru cetatenii moldoveni.

Oaspetii evenimentului au luat cunostinta, de asemenea, de proiectele derulate in tara noastra cu sprijinul financiar al UE, posibilitatile de mobilitate academica si de studiere a limbilor statelor UE. Misiunile diplomatice participante la eveniment au organizat prezentari de dansuri populare, lectii de limbi straine si au pregatit bucate traditionale.

In cadrul evenimentului, AGEPI a participat cu un stand informational, iar specialistii Agentiei au diseminat informatii relevante (brosuri, pliante) privind protectia si asigurarea respectarii drepturilor de proprietate intelectuala si au acordat consultatii in domeniul dat.

Mai multe detalii despre sarbatorirea Zilei Europei -2014 in Republica Moldova puteti afla accesand urmatoarele link-uri:

http://www.gov.md/libview.php?l=ro&idc=436&id=7639

https://www.facebook.com/pages/Europe-Day-in-Moldova/632196000198907?fref=ts .

http://eeas.europa.eu/delegations/moldova/documents/page_content/zile_speach_chisinau.pdf