Concursul „INVENTIA ANULUI”

07.04.2009

Agentia de Stat pentru Proprietatea Intelectuala a Republicii Moldova (AGEPI) anunta comunitatea stiintifica si inovationala din republica despre lansarea concursului „INVENTIA ANULUI-2008”, editia a V-a.

Scopul acestui concurs consta in popularizarea si sustinerea activitatii inovationale in tara noastra, stimularea detinatorilor titlurilor de protectie pentru inventii si modele de utilitate in vederea aplicarii in productie a rezultatelor elaborarilor intelectuale si antrenarii investitorilor nationali in procesul de valorificare a inovatiilor din sfera tehnico-stiintifica.

La concurs vor fi admise inventiile dezvaluite in brevetele de inventie si certificatele de modele de utilitate, eliberate de AGEPI sau de oficiile de PI din strainatate pe parcursul ultimilor 3 ani si care au un impact pozitiv asupra dezvoltarii economiei nationale, rezolvarii problemelor ce tin de necesitatile curente ale vietii, tehnica, transport, chimie, industria alimentara, textile, mecanica, electricitate, fizica si alte domenii.

Prioritate se va acorda inventiilor si modelelor de utilitate a caror valorificare in productie s-a soldat cu efecte economice concrete.

Conditiile de participare la concurs sunt prevazute in Regulamentul de organizare si desfasurare a Concursului „Inventia anului”.

Concursul se va desfasura la urmatoarele nominalizari:

  • „Inventia anului”
  • „Inventia anului creata de un tanar inventator”
  • „Modelul de utilitate al anului”

Cererile vor fi prezentate Comitetului organizatoric al Concursului pana la 11 mai 2009.

Invingatorilor concursului le vor fi inminate diplome si premii ale AGEPI.

Bilantul concursului si premierea invingatorilor vor avea loc de Ziua Inventatorului si Rationalizatorului (26 iunie).

Informatii suplimentare la tel.: 400-591, e-mail: ana.arnaut@agepi.md