A A A
20.10.2017

Romanian

În conformitate cu prevederile art. 11 din Legea nr. 239 din 13.11.2008 privind transparenţa în procesul decizional, Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală lansează consultările publice pe marginea proiectului Legii pentru modificarea și completarea unor acte legislative (din domeniul dreptului de autor și drepturilor conexe).

19.10.2017

Romanian

Comisia de atestare și disciplină a candidaților pentru obținerea calității de mandatar autorizat în proprietatea intelectuală din cadrul Agenției de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI) a atestat 6 noi mandatari autorizați.

Directorul general al AGEPI, Lilia Bolocan a înmânat astăzi mandatarilor autorizați certificatele care atestă obținerea noii calificări, urându-le succes în activitatea lor de acordare a asistenței necesare solicitanților în domeniul protecției obiectelor de proprietate intelectuală.

17.10.2017

Romanian

Pe 17 octombrie anul curent, la Chișinău, a avut loc cea de-a treia reuniune a Subcomitetului pentru Indicații Geografice, instituit în conformitate cu Articolul 306 al Acordului de Asociere între Republica Moldova și Uniunea Europeană.

Reuniunea a fost găzduită de către Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), organul responsabil de implementarea în Republica Moldova a prevederilor Acordului de Asociere în materie de proprietate intelectuală, inclusiv în domeniul indicațiilor geografice.

16.10.2017

Romanian

Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI) anunță lansarea Concursului de selectare a candidatului pentru decernarea Trofeului Organizației Mondiale a Proprietății Intelectuale (OMPI) în domeniul proprietății intelectuale pentru Întreprinderi.

Scopul Concursului este stimularea valorificării proprietății intelectuale de către întreprinderi  și promovarea importanței proprietății intelectuale pentru dezvoltarea economică, socială și culturală a țării.

16.10.2017

Romanian

Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI) anunță lansarea Concursului de selectare a candidatului pentru decernarea Medaliei de Aur a Organizației Mondiale a Proprietății Intelectuale (OMPI) pentru Inventatori.

Scopul Concursului este stimularea spiritului creativ și inovativ și promovarea importanței proprietății intelectuale pentru dezvoltarea economică, socială și culturală a țării.

16.10.2017

Romanian

În perioada 12-15 octombrie anul curent, reprezentanții Agenției de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI) au participat la Festivalul Internațional pentru Inovare, Cunoștințe și Creativitate „TESLA FEST 2017”, din orașul Novi Sad, Serbia. Evenimentul a fost organizat de către Asociația Inventatorilor din Vojvodina, sub patronatul Guvernului Republicii Serbia, administrației Unității Autonome Vojvodina și primăriei orașului Novi Sad, precum și cu suportul Oficiului de Proprietate Intelectuală din Serbia.

13.10.2017

Romanian

În cadrul celei de-a 57-a runde de Adunări ale Statelor Membre ale Organizației Mondiale a Proprietății Intelectuale (OMPI) care a avut loc la Geneva, în perioada 02-11 octombrie 2017, au fost adoptate decizii importante care vor asigura activitatea Organizației pentru dezvoltarea unui sistem de proprietate intelectuală eficient și echilibrat.

De asemenea, statele membre au aprobat componența organelor de conducere ale Organizației pentru următoarea bienală.

11.10.2017

Romanian

Directorul general adjunct al Agenției de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI), Andrei Popa, a participat la Forumul de afaceri „Perspective de extindere a cooperării economice între Rusia și Moldova”, organizat în cadrul Primei Expoziţii Internaţionale Industriale cu genericul „ExpoRusia- Moldova 2017” ce se desfășoară în incinta Palatului Republicii, în perioada 10-12 octombrie.

Evenimentul a fost organizat de Camera de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldova, în parteneriat cu Zarubej-Expo (Federația Rusă).

09.10.2017

Romanian

Directorul general al Agenției de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI), Lilia Bolocan, a avut astăzi o întrevedere de lucru cu E.S. Daniel Ioniță, Ambasadorul României în Republica Moldova. 

În cadrul întâlnirii, s-a realizat un schimb de informații pe marginea relațiilor de colaborare în domeniul proprietății intelectuale dintre Republica Moldova și România și cooperarea AGEPI cu oficiile de specialitate din România, și anume: Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci (OSIM) și Oficiul Român pentru Dreptul de Autor (ORDA).

05.10.2017

Romanian

Directorul general al Agenției de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI), Lilia Bolocan a avut o serie de întrevederi bilaterale cu înalți oficiali din cadrul Oficiului European de Brevete (OEB), Oficiului Eurasiatic de Brevete (OEAB) și Asociației Mondială a Femeilor Inovatoare și Antreprenoare.

Întâlnirile au avut loc în contextul participării Directorului general AGEPI la cea de-a 57-a rundă de Adunări ale statelor membre ale Organizaţiei Mondiale de Proprietate Intelectuală (OMPI), care se desfășoară în perioada 2-11 octombrie, la Geneva.

Pagini

Subscribe to AGENȚIA DE STAT PENTRU PROPRIETATEA INTELECTUALĂ RSS