2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

Vizita delegatiei Centrului National Informational in domeniul Brevetelor din Republica Tadjikistan la AGEPI

16.09.2014

In scopul efectuarii unui schimb de experienta in domeniul editorial-poligrafic in perioada 15-18 septembrie curent la AGEPI are loc o vizita de lucru a delegatiei Centrului National Informational in domeniul Brevetelor (CNIB) din Republica Tadjikistan in componenta: Dl Davlat Shoev, sef Departament Editura si dl Karomat Pirov, sef Sectie Lucrari editoriale.

Pe parcursul vizitei, reprezentantii CNIB au avut intalniri cu Administratia AGEPI, cu conducerea Departamentului promovare si editura, specialistii Sectiei editura si lucrari poligrafice si altor subdiviziuni AGEPI, responsabile de publicarea informatiilor oficiale privind cererile depuse si titlurile de protectie a obiectelor de proprietate intelectuala acordate de AGEPI.

Discutiile s-au axat pe examinarea fluxului editare-multiplicare a publicatiilor oficiale si promotionale din domeniul proprietatii intelectuale (BOPI, Intellectus, AGEPI Info, brosurile din seria“Biblioteca proprietatii intelectuale”etc.). Specialistii AGEPI au prezentat tehnicile si programele de machetare aplicate in cadrul AGEPI (Adobe InDesign, PageMaker, Corel-Draw-12), precum si echipamentul si tehnicile de tiparire. La randul sau, colegii din Republica Tadjikistan au prezentat experienta CNIB privind activitatea editorial-poligrafica in domeniul proprietatii intelectuale.

Reprezentantii ambelor oficii au realizat un schimb util de informatii si experienta referitor la planificarea si realizarea lucrarilor editorial-poligrafice in cadrul oficiilor, masurile intreprinse in vederea optimizarii fluxului editorial-poligrafic, mentenantei echipamentului poligrafic, precum si actiunile de promovare a publicatiilor oficiale si lucrarilor editate in domeniul proprietatii intelectuale, inclusiv in mediul digital, prin intermediul paginilor web ale oficiului.

De asemenea, in conformitate cu programul vizitei de lucru, specialistii CNIB se vor familiariza cu activitatea unei case editorial–tipografice din mun. Chisinau.