2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

Vizita delegatiei AGEPI la OHIM

12.04.2013

In perioada 8-10 aprilie curent, delegatia AGEPI, sub conducerea directorului general AGEPI Lilia Bolocan, a intreprins o vizita de lucru in Spania la invitatia presedintelui Oficiului pentru Armonizarea Pietei Interne (OHIM). OHIM este o institutie a Uniunii Europene care administreaza sistemul de protectie a marcii si designului comunitar, elibereaza titluri de protectie pentru aceste obiecte si examineaza litigiile aparute. Fiind organul comunitar specializat care are un rol definitoriu in promovarea politicii Uniunii Europene in domeniul protectiei proprietatii intelectuale, este responsabil de implementarea si aplicarea regulamentelor si directivelor privind protectia marcilor si desenelor industriale comunitare pe teritoriul pietei comune, dar si de politica UE in domeniul respectarii drepturilor de PI, in calitate de administrator al Observatorului UE pentru protectia Drepturilor de PI.

Vizita a avut drept scop stabilirea unor relatii de colaborare in domeniul proprietatii intelectuale si familiarizarea cu activitatea OHIM. In cadrul vizitei au avut loc o serie de intrevederi cu functionari de rang inalt din cadrul oficiului, inclusiv cu presedintele OHIM António Campinos si vicepresedintele OHIM Christian Archambeau.

In cadrul intrevederii au fost abordate o serie de subiecte de interes major pentru AGEPI, inclusiv problemele aplicarii standardelor UE in materie de marca si design, administrarea oficiilor si instrumentele utilizate de catre OHIM pentru asigurarea unor servicii calitative si eficiente, programele de instruire si educatie in domeniul PI, realizate de catre Academia OHIM, campaniile OHIM orientate spre diseminarea informatiei si cresterea nivelului de cunoastere a domeniului de catre publicul larg, precum si initiativele de contracarare a pirateriei si contrafacerii, rolul Observatorului de Proprietate Intelectuala in asigurarea si respectarea drepturilor de PI la nivel comunitar.

De asemenea, delegatia AGEPI a fost invitata sa participe la lucrarile Conferintei aniversare „10 ani de Design Comunitar”, care s-a desfasurat in zilele de 8 si 9 aprilie curent in Auditoria De Deputation de Alicante, cu participarea presedintelui OHIM Antonio Campinos, ministrului Industriei, Energiei si Turismului a guvernului Spaniol Jose Manuel Soria, presedintelui Comunitatii Valencia Alberto Fabra, primarului de Alicante Sonia Castedo, deputatilor Parlamentului European, sefilor oficiilor de PI, altor reprezentanti de rang inalt din Spania etc.

La Simpozion au luat parte peste 700 de persoane, reprezentanti ai cercurilor de afaceri si sectorului public, avocati, judecatori si oameni de creatie, pentru care designul industrial reprezinta nu doar un drept de PI, ci si un instrument valoros de dezvoltare economica, spirituala, profesionala.