Videoconferință cu reprezentanții Oficiului pentru proprietate intelectuală din Georgia

09.11.2017

Pe 9 noiembrie curent, specialiștii Agenției de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI), împreună cu delegaţia de la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci din România (OSIM) au participat la o videoconferință cu reprezentanții Oficiului pentru proprietate intelectuală din Georgia (SAKPATENTI).

Videoconferința a fost organizată la inițiativa AGEPI și a avut drept scop principal analiza practicii georgiene în ceea ce ține de aplicarea procedurilor de înregistrare urgentă a mărcilor, desenelor şi modelelor industriale (DMI).

În special, în cadrul videoconferinței au fost abordate subiecte ce țin de cerințele specifice aplicate conform legislației georgiene cererilor de înregistrare a mărcilor și desenelor şi modelelor industriale examinate în regim de urgență şi situaţiile de conflict apărute.

De asemenea, au fost puse în discuție și aspecte ce țin de termenele de procedură în cazul procedurii urgente, taxele achitate, cât şi situaţiile de anulare a înregistrării în cazul depistării încălcării drepturilor terţilor persoane.

La finalul videoconferinței, ambele oficii și-au exprimat deschiderea pentru intensificarea dialogului în vederea elucidării subiectelor de interes comun.