2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

Tineri antreprenori, premiați în cadrul Cupei Businessului Creativ 2017

27.07.2017

Pe 26 iulie curent, Rețeaua Globală a Antreprenoriatului (GEN Moldova) a organizat cea de-a III-a ediție a Galei Antreprenoriatului Creativ, în cadrul căreia s-a desfășurat finala națională a concursului: Cupa Businessului Creativ (CBC).

Competiția a avut drept scop identificarea ideilor creative de afaceri din Republica Moldova și promovarea acestora la nivel internațional.

La eveniment au participat de asemenea mentori, parteneri, campioni ai edițiilor precedente, juriu de specialitate, artiști ce au oferit momente unice.

În scopul susținerii spiritului inovator și creativ în mediul de afaceri, Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI) a participat în calitate de partener al concursului Cupa Businessului Creativ.

La deschiderea evenimentului, Directorul general AGEPI, Lilia Bolocan, a menționat că AGEPI este instituția care susține și promovează antreprenoriatul din Republica Moldova și a explicat participanților importanța protecției proprietății intelectuale pentru dezvoltarea afacerilor. Directorul general AGEPI a mai adăugat că în Republica Moldova există toate condiţiile pentru a proteja obiectele de proprietate intelectuală și a invitat concurenții concursului să-și înregistreze creaţiile intelectuale.

GEN Moldova a oferit Agenției de Stat pentru Proprietatea Intelectuală diplomă pentru susținerea antreprenoriatului din Republica Moldova. 

După discursurile invitaților, a urmat și proba de foc pentru cele 6 echipe concurente. Astfel, participanții și-au prezentat ideile de afaceri în fața juriului concursului.

Câștigătoare a etapei naționale a Cupei Businessului Creativ a fost desemnată echipa Rift Time, care a prezentat un serviciu on-line cu scopul de a ajuta arhitecții să facă vizite virtuale și să creeze prezentări virtuale pentru companiile de arhitectură și imobiliare. Astfel, Rift Time va reprezenta Republica Moldova la finala internațională a competiției din Copenhaga, Danemarca.

Prima ediție a Galei Antreprenoriatului Creativ s-a desfășurat în iunie, 2015. Concursul se desfășoară în două etape: națională și internațională.