2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

Simplificarea procedurii de înregistrare a mărcilor şi a altor obiecte de proprietate intelectuală

15.04.2014


Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală s-a aliniat politicii Guvernului Republicii Moldova privind simplificarea accesului cetăţenilor la serviciile prestate de către autorităţile publice şi a lansat serviciul web “Depunerea on-line a cererilor de înregistrare a obiectelor de proprietate intelectuală”. Scopul platformei este de a oferi servicii de calitate cetăţenilor şi mediului de afaceri din ţară şi din străinătate, în procesul de înregistrare a mărcilor, invenţiilor, desenelor industriale, operelor, fonogramelor şi altor obiecte de proprietate intelectuală.

Avantajele serviciului constau în depunerea cererilor de înregistrare la orice oră şi în orice zi a săptămânii. Sistemul permite comunicarea la distanţă, fără ca solicitantul să se deplaseze la sediul AGEPI. Utilizatorul dispune de acces securizat şi de garanţia confidenţialităţii datelor. În plus, serviciul de depunere on-line a cererilor permite administrarea eficientă a timpului şi reducerea cheltuielilor personale.

 

Solicitanţilor sistemului informaţional li se oferă posibilitatea alegerii modului de semnare a cererilor de înregistrare şi a documentelor aferente, şi anume prin semnătura e-AGEPI, semnătura digitală, semnătura mobilă sau prin utilizarea Serviciului Guvernamental MSign.

Utilizatorii serviciului beneficiază şi de un sistem modern de plată a serviciilor AGEPI, inclusiv prin card bancar, din avans, în numerar  sau prin utilizarea Serviciului Guvernamental MPay. Important este faptul că solicitantului nu i se reţine nici un comision suplimentar, în legătură cu utilizarea sistemului de depunere on-line. 

Serviciul poate fi accesat prin următoarele modalităţi: www.e-agepi.md şi prin www.servicii.gov.md 

În vederea informării solicitanţilor, ghidul de utilizare al serviciului oferă instrucţiuni practice pentru comoditatea operării în cadrul sistemului.

Deşi este la etapa iniţială, sistemul de depunere on-line a cererilor de înregistrare a obiectelor de proprietate intelectuală este utilizat atât de către solicitanţii naţionali (Chişinău - 20, Hânceşti - 3, Bălţi - 1, Ungheni - 1, Orhei - 1), cât şi din străinătate (Franţa - 4).