2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

Seminar regional pentru judecători, organizat de Oficiul de Brevete din Letonia

09.08.2021

Reprezentanții instituțiilor și autorităților publice cu atribuţii în domeniul protecției și asigurării respectării drepturilor de proprietate intelectuală, judecătorii și procurorii din Republica Moldova sunt invitați să participe la un seminar regional organizat de Oficiul de Brevete din Republica Letonia (LPO), în cooperare cu Organizația Mondială a Proprietății Intelectuale (OMPI) și cu Oficiul Uniunii Europene pentru Proprietate Intelectuală (EUIPO). Evenimentul este deja la cea de-a șasea ediție și va avea loc, în format online, pe 14 septembrie curent.

Seminarul regional are drept scop consolidarea cunoştinţelor și realizarea unui schimb de experiențe şi bune practici în domeniul asigurării respectării drepturilor de proprietate intelectuală.

Evenimentul se va concentra pe jurisprudența europeană în domeniul proprietății intelectuale și practica instanțelor, cu accent pe protecția mărcilor comerciale și a drepturilor de autor. În cadrul seminarului, specialiști consacrați în domeniu de la OMPI, EUIPO, Curtea Federală de Justiție din Germania, Curtea de la Haga, Curtea Supremă a Letoniei și Universitatea din Varșovia, vor oferi informații cu privire la standardele internaționale și europene și vor prezenta cele mai bune practici privind asigurarea respectării drepturilor de proprietate intelectuală. Experții invitați își vor împărtăși cunoștințele pe subiecte precum:

  • Jurisprudența EUIPO și  Curții de Justiție a Uniunii Europene privind clasificarea de la Nisa;
  • Impactul reputației mărcii comerciale în cazurile civile și penale de încălcare a drepturilor asupra mărcilor;
  • Soluționarea litigiilor dintre organizațiile de gestiune colectivă și utilizatori;
  • Diferența între utilizarea gratuită și copierea ilegală;
  • Răspunderea furnizorilor de servicii de internet pentru încălcarea drepturilor de autor etc.

Evenimentul se va desfășura în limba engleză. Termenul limită de înregistrare este 6 septembrie. Mai multe detalii despre eveniment, inclusiv modalitatea de înregistrare, puteți afla accesând link-ul: https://forms.office.com/r/WgSiQjnp9p   .