2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

Seminar de informare în domeniul proprietății intelectuale la Taraclia

06.06.2017

Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI) a organizat pe 6  iunie 2017, un seminar de informare în domeniul proprietății intelectuale cu genericul „Rolul mărcilor pentru promovarea imaginii companiei și a vânzărilor”, la sediul Casei raionale de cultură din orașul Taraclia.

Seminarul a fost organizat în cooperare cu Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova (CCI) și Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM).

La seminarul au participat agenți economici din teritoriu, precum și reprezentanţii organelor administrative locale din Taraclia.

În cadrul seminarului de informare specialiștii AGEPI au familiarizat agenții economici cu condițiile de înregistrare a mărcilor și a altor obiecte de proprietate intelectuală pe cale națională și internațională, precum și despre rolul mărcilor în promovarea imaginii campaniei și dezvoltarea afacerilor. Un accent aparte s-a pus pe riscurile cu care se pot confrunta întreprinderile în cazul neînregistrării mărcilor, desenelor şi modelelor industriale și a altor obiecte de proprietate intelectuală și căile de asigurare a respectării drepturilor asupra acestor obiecte. De asemenea, s-a vorbit și despre importanța obiectelor de proprietate intelectuală, în special a indicațiilor geografice, pentru dezvoltarea regională și crearea noilor locuri de muncă în teritoriu.

Reprezentanții AGEPI au invitat agenții economici din teritoriu să participe la Concursul „Marca comercială a anului”, organizat de Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova și AGEPI, prezentându-le avantajele și beneficiile de care se bucură laureații concursului.

Reprezentantul ODIMM prezent la eveniment a informat agenții economici despre suportul acordat de ODIMM pentru sectorul Întreprinderilor Mici și Mijlocii (IMM) din republică.

Seminarul a fost organizat cu suportul proiectului “Valoarea Proprietății Intelectuale pentru ÎMM - VIP4SME”, la care AGEPI este partener asociat. Proiectul VIP4SME este finanțat prin programul de cercetare și inovare al Uniunii Europene ORIZONT2020, și are drept scop dezvoltarea serviciilor de suport pentru afaceri în domeniul proprietății intelectuale acordate IMM-urilor.