2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

Salonul PRO INVENT – 2020 are loc în format online

18.11.2020

În perioada 18-20 noiembrie 2020, în orașul Cluj-Napoca, România, se desfășoară Salonul Internațional al Cercetării Științifice, Inovării şi Inventicii PRO INVENT, ediţia a XVIII-a. În circumstanțele pandemiei de coronavirus, evenimentul are loc în format online.

La deschiderea Salonului PRO INVENT - 2020, cu un cuvânt de salut, a participat Directorul general al Agenției de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI), Viorel Iustin, care a consemnat: „De-a lungul anilor, AGEPI și organizatorii Salonului PRO INVENT au reușit să stabilească relații strânse de cooperare, devenind deja tradiție participarea reciprocă a reprezentanților din România și Republica Moldova la Expoziția Internațională Specializată INFOINVENT, organizată de AGEPI și Salonul PRO INVENT, al cărui organizator este Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca. Vreau să-mi exprim încrederea că, Salonul PRO INVENT va contribui și în continuare la dezvoltarea cooperării tehnico-științifice regionale și internaționale, încurajarea parteneriatelor business-știință și la stimularea de noi idei care ulterior vor fi transformate în invenții, tehnologii și produse creative.”

PRO INVENT reunește peste 50 de entități participante din rândul universităților, institutelor, centrelor de cercetare, clusterelor, firmelor, precum și persoanelor fizice, care au înscris pentru jurizare peste 400 de invenții.

În cadrul salonului are loc Conferința Cercetării din Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (UTCN), care reunește teme de actualitate în domenii precum robotică medicală, vehicule inteligente, eficiența energetică, sisteme CLOUD și conducere autonomă, toate abordate în workshop-uri deschise publicului larg prin intermediul platformei Microsoft Teams. UTCN este printre primele instituţii de învăţământ superior din Europa care organizează un salon de inventică.

Salonul PRO INVENT de la Cluj-Napoca a fost şi doreşte să rămână un loc distinct de întâlnire al inventatorilor şi invențiilor cu oameni de afaceri şi întreprinzători interesați să pună în practică rezultatele cercetării, inovării şi creativității umane.

AGEPI încurajează inventatorii şi cercetătorii din Republica Moldova să participe la expozițiile internaționale de specialitate şi să utilizeze cu eficiență maximă acest instrument de promovare a propriilor proiecte inovaționale.