2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

In Republica Moldova se desfasoara Saptamana Europeana a Intreprinderilor Mici si Mijlocii -2013

25.11.2013

In perioada 25-30 noiembrie 2013 in Republica Moldova se desfasoara campania de promovare a Saptamanii Europene a IMM-urilor.

Campania de promovare a Saptamanii Europene a IMM-urilor se deruleaza in peste 37 de tari si este coordonata de Comisia Europeana. Campania are drept scop promovarea initiativelor antreprenoriale, informarea privind masurile de sprijin pentru dezvoltarea IMM-urilor, recunoasterea contributiei antreprenorilor la cresterea gradului de bunastare, la crearea locurilor de munca, la ameliorarea competitivitatii si dezvoltarea inovarii.

In tara noastra aceasta campanie este sustinuta printr-o serie de evenimente publice importante, organizate atat la Chisinau, cat si in majoritatea centrelor raionale. Programul include mese rotunde, dezbateri publice, sesiuni si seminare de instruire, intrevederi, sedinte, precum si alte forme de prezentari publice. In cadrul acestora vor fi abordate teme precum initierea si dezvoltarea afacerilor, implementarea legislatiei muncii, modificari in legislatia fiscala etc.

Printre evenimentele de amploare, organizate in aceasta saptamana se inscrie Conferinta Internationala a Intreprinderilor Mici si Mijlocii cu genericul „Competente, Competitivitate, Crestere", care va avea loc la 26 noiembrie 2013, in incinta Palatului Republicii din Chisinau. Conferinta este organizata de Ministerul Economiei si Organizatia pentru Dezvoltarea Sectorului Intreprinderilor Mici si Mijlocii (ODIMM).

In cadrul conferintei vor fi puse in discutie realitatile climatului de afaceri din Republica Moldova si vor fi prezentate serviciile si instrumentele oferite de catre institutiile si organizatiile locale si cele internationale pentru dezvoltarea si internationalizarea sectorului IMM.

Cei prezenti la eveniment vor putea participa la discutii si dezbateri, isi vor expune opiniile si viziunile privind imbunatatirea mediului de afaceri si oportunitatile de internationalizare a activitatii sectorului IMM.

De asemenea, in cadrul Conferintei va avea loc Festivitatea de decernare a premiilor invingatorilor Concursurilor Nationale "Cel mai bun antreprenor din sectorul IMM" si "IMM - model de responsabilitate sociala".

La eveniment vor participa reprezentanti ai Guvernului, administratiei publice centrale si locale, misiuni diplomatice, organizatii si proiecte internationale, organizatii obstesti, agenti economici, studenti si mass-media.

Programul Evenimentelor

Agenda Conferintei Internationale a IMMurilor

Detalii despre evenimente gasiti la:

http://odimm.md/ro/noutati/evenimente/item/101-saptamana-europeana-a-imm-urilor.html

http://odimm.md/ro/noutati/evenimente/conferinte/item/99-conferin%C5%A3a-interna%C5%A3ional%C4%83-a-%C3%AEntreprinderilor-mici-%C5%9Fi-mijlocii-%E2%80%9Ecompeten%C5%A3e-competitivitate-cre%C5%9Ftere.html