2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

Oferta de inventii

12.04.2005

Oferta de inventii reprezinta o posibilitate pentru solicitantii si titularii OPI (obiectelor de proprietate industriala) de a se prezenta in fata lumii, o fereastra spre lumina– pe care o ofera AGEPI. 
Posibilitatea de a deschide aceasta fereastra, de a fi observati de cineva si invitati la "cina" devine tot mai reala. Site-ul Agentiei a promovat intotdeauna inventatorii nostri si cele mai reusite inventii, cu cea mai mare perspectiva de a fi implementate.
In viitorul apropiat se prevede a deschide o pagina de promovare in site-ul www.agepi.md a inventiilor si inovatiilor din Republica Moldova: ofertele cercetatorilor moldoveni sferei de productie, intreprinzatorilor, celor care tind sa reuseasca in viata. Doritorii de a propune spre cunostinta publicului inventiile brevetate la AGEPI, solutiile tehnice si de productie pe care le detin se pot adresa la AGEPI in Departamentul Promovare.

Ofertele Dumneavoastra vor fi propuse spre implementare, vor fi popularizate. Nu e un lucru nou, ci e o noua treapta.
Pe parcursul celor 12 ani de la fondarea Agentiei, s-au intreprins multe actiuni intru sustinerea inventatorilor nostri, pentru promovarea rodului activitatii lor. Consolidarea bazei tehnico-materiale a Agentiei si constituirea sistemului national de proprietate industriala in ansamblu urmareste astazi si scopul de a sustine si a promova incontinuu realizarile inventatorilor, de a contribui la sporirea beneficiului titularilor de drepturi din tara si din strainatate.
Agentia si-a adus contributia la infiintarea si asigurarea functionarii primului incubator de implementare a inventiilor din republica – ELRI INC; in fiecare an organizeaza Expozitia Internationala Specializata "INFOINVENT", care a devenit un adevarat teren de lansare si implementare a celor mai bune creatii ale cercetatorilor moldoveni; ii sprijina an de an pe inventatorii din republica care doresc sa participe la cele mai prestigioase expozitii internationale de inventica si creativitate: din Elvetia, Germania, Romania, Ucraina, Rusia etc.
Din anul 2000 revista inventatorilor si inventatorilor INTELLECTUS publica o lista de "Inventii propuse pentru contracte de licenta sau cesiune". La AGEPI de asemenea se editeaza o publicatie speciala de promovare a inventiilor – BURSA INVENTIILOR.

Noua pagina pe Internet de oferte de implementare a inventiilor vine sa completeze sirul acesta de actiuni, si se poate sa aiba mai mare succes, putand fi accesata de un cerc incontestabil cu mult mai larg de persoane fara vreo limita de varsta, de ocupatie, de teritoriu.
Agentia intentioneaza si in continuare sa desfasoare o intensa activitate de promovare a celor mai interesante inventii, sa contribuie pe toate caile la implementarea celor mai ingenioase inventii in viitorul apropiat, facandu-le cunoscute lumii intregi. Departamentul Promovare si Editura asteapta propunerile concrete ale inventatorilor si a titularilor OPI: ele vor fi colectate, sistematizate si oferite publicului larg prin intermediul paginii speciale de oferte. Va fi creata o Baza de date de oferte de brevete si cereri de brevet pentru licenta sau cesiune, care va putea fi consultata de toti cei interesati.