2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

O nouă promoție de absolvenţi a cursului de instruire în domeniul proprietății intelectuale

15.07.2016

Astăzi, Directorul General adjunct al Agenției de Stat pentru Proprietatea  Intelectuală (AGEPI), Andrei Popa, a înmânat certificatele de absolvire a cursului de instruire în domeniul proprietăţii intelectuale cu atribuirea calificării de „Consilier în proprietatea intelectuală”.

În deschiderea evenimentului, Andrei Popa a accentuat faptul că în epoca economiei digitale, respectul pentru proprietatea intelectuală reprezintă unul dintre cele mai importante criterii care determină gradul de civilizație al unui stat. Respectarea dreptului de proprietate intelectuală nu poate fi asigurat acolo unde sărăcia, corupția, în general ignorarea legii ca principiu declarat, sunt realități diurne. Andrei Popa și-a exprimat deplina încredere că absolvenții cursului vor deveni misionari ai respectării dreptului de proprietate intelectuală.

La cursul de instruire în domeniul proprietăţii intelectuale au participat colaboratori ai Agenției pentru Protecția Consumatorilor (APC), specialiști ai AGEPI precum și alte persoane interesate. 

Scopul desfășurării cursului a fost pregătirea consilierilor în domeniul protecției, valorificării şi asigurării respectării drepturilor de proprietate intelectuală, precum și dezvoltarea abilitaților necesare angajaților APC pentru asigurarea respectării drepturilor asupra obiectelor de proprietate intelectuală, în calitate de agenți constatatori ai încălcărilor în domeniul proprietății intelectuale.

În cadrul cursului, specialiștii AGEPI au familiarizat participanţii cu aspecte teoretice și practice privind cadrul normativ-legislativ național și internațional în domeniul protecției obiectelor de proprietate industrială, și anume a mărcilor, desenelor şi modelelor industriale, invențiilor, indicaţiilor geografice, denumirilor de origine şi specialităţilor tradiţionale garantate, soiurilor de plante, precum și protecției dreptului de autor şi drepturilor conexe.

De asemenea, specialiștii AGEPI au vorbit despre mijloacele de asigurare a respectării drepturilor de proprietate intelectuală și aspectele economice ale proprietății intelectuale.

Au fost prezentate și bazele de date și resursele informaționale AGEPI în domeniul mărcilor, desenelor şi modelelor industriale, indicaţiilor geografice precum și a brevetelor de invenție și soiurilor de plante.

Menționăm că, în perioada septembrie-decembrie 2016, AGEPI va organiza o nouă ediție a cursului de instruire în domeniul proprietăţii intelectuale.

Înscrierea se face până la data de 19 august 2016, prin expedierea Formularului de înscriere la curs completat pe adresa cursuri@agepi.gov.md  sau prin fax: 022/44-01-19.

Pentru orice informații suplimentare referitoare la cursurile de instruire nu ezitaţi să ne contactaţi la numerele de telefon: 022/400-620, 022/400-660.