2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

Licitatia obiectelor de proprietate intelectuala „RUSINPRO – 2013”

30.10.2013

Casa de Licitatie "RUSINPRO”, Centrul de afaceri pentru dezvoltarea economica a tarilor membre ale CSI, Asociatia universitatilor tehnice si Camera de Comert si Industrie a Federatiei Ruse cu sustinerea Organizatiei Natiunilor Unite Pentru Dezvoltare Industriala (UNIDO) si Agentiei pentru Societate Informationala din Federatia Rusa organizeaza Licitatia obiectelor de proprietate intelectuala „RUSINPRO – 2013” cu participarea tarilor din spatiul CSI si Europa.

Licitatia va avea loc la Moscova, Federatia Rusa, pe data de 12 decembrie 2013 la Universitatea Tehnica de Stat „Bauman”.

Coorganizatorii licitatiei sunt: filiala din Federatia Rusa a Societatii Internationale de Licenta, Asociatia de Franchising din Federatia Rusa, Asociatia tehnico-stiintifica „Tehnopol-Moscova” si compania Expert Center din Israel.

Potrivit expertilor straini, piata obiectelor de proprietate intelectuala din Federatia Rusa si tarile CSI este estimata la peste 300 de miliarde de dolari. Organizatorii spera ca licitatia va fi un impuls pentru dezvoltarea acestei piete.

Practica vanzarii brevetelor la licitatie exista din anul 2006 si este tot mai raspandita la moment. Una dintre cele mai cunoscute licitatii este organizata in SUA – ICAP Ocean Tomo Auction. Fiind recunoscuti drept lideri la capitolul licitatii, expertii ICAP Patent Brokerage sunt de parerea ca astfel de licitatii contribuie la transparenta pietei si ofera oportunitati de a investi in tehnologii care nu au analogi.

Prima Licitatia a obiectelor de proprietate intelectuala „RUSINPRO” a avut loc la Moscova, in decembrie 2012. La licitatie au fost prezentate 36 de loturi de tehnologii inovatoare, in valoare de peste 1 miliard de ruble din domeniile: ingineriei, eficientei energetice, conservarii energiei, energiei nucleare, managementului de mediu, sistemelor de transport si spatiu, medicinei, farmacologiei, biotehnologiei.

In cadrul celei de-a doua licitatii „RUSINPRO - 2013" vor fi expuse spre vanzare obiecte ale proprietatii industriale, precum: inventii, modele de utilitate, desene si modele industriale, marci comerciale, brevete protejate de catre statele din CSI, Europa si Statele Unite ale Americii.

Totodata, in cadrul licitatiei isi va desfasura lucrarile conferinta internationala cu genericul "Investitia in inovare". De asemenea, pe 12 decembrie 2013 va avea loc si o expozitie de prezentarea, cercetare si dezvoltare a proiectelor inovationale.

Participantii la eveniment vor avea posibilitatea:

  • sa evalueze care sunt perspectivele economiei mondiale;
  • sa cunoasca noi instrumente eficiente pentru comercializarea inovatiilor;
  • sa-si demonstreze propriile modele;
  • sa cunoasca opinia unor experti recunoscuti;
  • sa stabileasca contacte cu investitorii companiilor inovatoare din Europa si tarile CSI;
  • sa maximizeze randamentul de vanzare a lotului.

Inregistrarea la licitatie se poate face pe site-ul: www.rusinpro.ru