2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

La Moscova a avut loc reuniunea Consiliului Interstatal pentru problemele protecției juridice și apărării proprietății intelectuale

02.10.2017

Pe 29 septembrie anul curent, la Moscova, s-a desfășurat reuniunea Consiliului Interstatal pentru problemele protecției juridice și apărării proprietății intelectuale.

La întrunire au participat reprezentanți ai oficiilor de proprietate intelectuală din Armenia, Belarus, Kazahstan, Kârgâzstan, Republica Moldova, Rusia, Tadjikistan, Uzbekistan, precum și reprezentanți ai Academiei de Stat de proprietate intelectuală din Rusia, ai Organizației Mondiale a Proprietății Intelectuale (OMPI), Organizației Eurasiatice de Brevete (OEAB) și Comitetului Executiv CSI.

Republica Moldova a fost reprezentată de Diana Stici, șef Direcție Juridică, Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI).

În conformitate cu agenda de lucru, la reuniunea Consiliului Interstatal au fost abordate mai multe subiecte ce țin de domeniul protecției și respectării drepturilor de proprietate intelectuală.

Participanții la reuniune au discutat în special proiectul de protocol de modificare a Acordului privind colaborarea în domeniul protecției drepturilor de autor și a drepturilor conexe din 24 septembrie 1993 și a Protocolului de modificare a Acordului privind măsurile de prevenire și combatere a utilizării mărcilor și indicațiilor geografice false din 4 iunie 1999. S-a decis transmiterea proiectelor definitivate la Comitetul Executiv al CSI pentru examinarea lor ulterioară, în conformitate cu procedura stabilită.

De asemenea, au fost luate în considerare o serie de aspecte organizaționale. În calitate de președinte al Consiliului Interstatal pentru problemele protecției juridice și apărării proprietății intelectuale a fost ales Dosali Esenaliev, președinte al Serviciului de Stat pentru Proprietatea Intelectuală și Inovațiile din Republica Kârgâzstan.

Prima reuniune a Consiliului Interstatal pentru problemele protecției juridice și apărării proprietății intelectuale a avut loc în 2012.

Scopul Consiliului Interstatal este coordonarea activității comune de perfecționare a sistemului interstatal pentru protecția și apărarea proprietății intelectuale și de contracarare a infracțiunilor în domeniul proprietății intelectuale.