Invenții din Republica Moldova, apreciate la Expoziția internațională iENA - 2017

07.11.2017

În perioada 2 - 5 noiembrie 2017, reprezentanții Agenției de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI) au participat la cea de-a 69-a ediție a Expoziției internaționale iENA „IDEI – INVENȚII – PRODUSE NOI”, care a avut loc în orașul Nuremberg, Germania. Evenimentul a fost organizat de Centrul Expozițional din Nuremberg, având Malaysia ca partener principal.

În cadrul ediției curente, au participat inventatori și organizații din aproximativ 40 de țări, iar vizitatorii au avut posibilitatea să admire aproximativ 700 de invenții.

Reprezentanții AGEPI au participat cu un stand expozițional informațional, în cadrul căruia au prezentat sistemul național de proprietate intelectuală, au diseminat informația despre serviciile oferite de AGEPI, despre sistemul de validare a brevetelor europene în Republica Moldova și despre Expoziția Internațională „INFOINVENT”, ediția a XV-a.

Totodată, la stand au fost expuse 6 invenții ale inventatorilor moldoveni. În acest an invenția cu titlul ”Sistem de ras” (Vâlcov Victor) a fost apreciată cu o medalie de bronz de către juriul internațional și cu o medalie de către Asociația de Inventatori din India, iar ciclul de invenții ”Compuși noi cu proprietăți antibiotice şi antioxidante” (Universitatea de Stat din Republica Moldova) a fost apreciată cu o medalie de către Universitatea ”Ștefan cel Mare” din Suceava, România.

La rândul său, AGEPI a selectat și a menționat cu distincții trei dintre cele mai interesante invenții prezentate în cadrul expoziției de către România, Austria și Taiwan.

iENA reprezintă o platformă pentru idei și invenții și cel mai important târg de contacte și oportunități pentru inventatori și reprezentanți ai comerțului și industriei.