2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

Invenții din Republica Moldova, apreciate cu medalii la Expoziția Internațională de Invenții „INOVA”

09.11.2015

În perioada 5-7 noiembrie 2015, în Karlovac, Croaţia, s-a desfășurat Expoziţia Internaţională de Invenţii „INOVA”.

Evenimentul, aflat la cea de-a 40-a ediţie, a fost organizat de Asociaţia Inventatorilor din Croaţia, Asociația Inventatorilor din Zagreb și Asociația Inventatorilor din Karlovac. La ediția aniversară din acest an au participat reprezentanți din peste 15 țări. Un juriu format din experți internaționali a apreciat invențiile participanților expuse la expoziție. Cele mai bune exponate au fost premiate cu medalii de aur, argint și bronz precum și cu premii speciale.

Republica Moldova a fost reprezentată la Expoziția Internațională de Invenții „INOVA” de către Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI). La standul țării noastre au fost expuse peste 20 de invenții ale inventatorilor moldoveni din cadrul Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”; Institutului de Tehnică Agricolă „Mecagro”; Centrului Naţional de Sănătate Publică; Institutului de Zoologie;  Institutului de Genetică, Fiziologie și Protecție a Plantelor; Institutului de Microbiologie şi Biotehnologie  și Institutului de Chimie al Academiei de Ştiinţe a Moldovei. Lucrările inventatorilor s-au bucurat de un adevărat succes. Juriul internațional al expoziției a acordat 10 medalii de aur, 8 de argint, 2 de bronz și 4 premii speciale participanților moldoveni care au ieșit în evidență cu invențiile prezentate.

Totodată, la standul expozițional al AGEPI, a fost prezentat sistemul național de Proprietate Intelectuală, au fost distribuite materiale promoționale și a fost promovată Expoziția Internațională Specializată „INFOINVENT”, ediția a XIV-a, care va avea loc în perioada 25-28 noiembrie curent.

Tradițional, AGEPI a acordat 3 medalii pentru lucrările prezentate de tinerii inventatori de la Universitatea de Stat de Tehnologii „Volga” din Rusia, femeilor inventatoare din Indonezia, și inventatorilor din Malaysia.

Expoziția Internațională de Invenții INOVA din Croația reprezintă un mediu ideal pentru întîlniri de afaceri între inventatori, cercetători și reprezentanți ai sectorului public și privat. INOVA este un eveniment care atrage în fiecare an tot mai mulți participanți atît din cadrul academic de cercetare, universități și colegii, cît și antreprenori din diverse domenii de business. De-a lungul anilor, expoziția a prezentat și promovat publicului larg mii de invenții atît ale inventatorilor din Croația, cît și de peste hotare.

Mai multe detalii despre „INOVA” puteți găsi pe: http://inova-croatia.com/,