2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

Felicitarea Directorului General AGEPI dl. Stefan NOVAC cu prilejul Zilei Mondiale a Proprietatii Intelectuale

22.04.2005

Stimati Prieteni!
Cu prilejul ZILEI MONDIALE A PROPRIETATII INTELECTUALE adresez sincere felicitari tuturor celor care activeaza astazi in domenii legate de crearea, protectia juridica si valorificarea proprietatii intelectuale!

Pentru noi toti Ziua Mondiala a Proprietatii Intelectuale este o ocazie deosebita de a reflecta asupra modului in care creativitatea umana si inovatia contribuie la faurirea unei lumi mai bune. Valorificarea creatiilor intelectuale, utilizarea eficienta a instrumentelor oferite de sistemul national de proprietate industriala este o conditie primordiala pentru succesul institutiilor, intreprinderilor, organizatiilor Dvs. in afaceri. Activele nemateriale - de la resursele umane si know-how pana la inventii, marci, design industrial si alte produse ale creatiei si inovarii – sunt adeseori mult mai valoroase decat activele materiale.

Aplicarea industriala a obiectelor de proprietate intelectuala, protejarea lor eficienta reprezinta factorul vital al avansarii noastre spre o economie dezvoltata. In aceasta zi de sarbatoare le doresc tuturor inventatorilor, inovatorilor, titularilor de drepturi si oamenilor de afaceri din Republica Moldova sa foloseasca cat mai eficient posibilitatile oferite de sistemul national si international de proprietate intelectuala, sa transforme resursele lor de creatie in active economice capabile sa genereze valori materiale si sa contribuie la faurirea unui viitor mai sigur pentru toti cetatenii tarii. Totodata reafirmam adevarul ca respectarea drepturilor de proprietate intelectuala aduce beneficii nu numai autorilor si inventatorilor, dar si societatii in ansamblu.
Succese mari in dezvoltarea potentialului creator al societatii noastre, in ocrotirea si valorificarea lui din plin in numele unui viitor demn pentru Republica Moldova.

Stefan NOVAC,
Director General AGEPI.
22 Aprilie 2005