Directorul general AGEPI, Lilia Bolocan a participat la adunarea de constituire a Asociației Companiilor din Industria Electronică din Moldova (ACEM)

14.05.2019

Pe 14 mai, a avut loc adunarea de constituire a Asociației Companiilor din Industria Electronică din Moldova (ACEM).

Scopul principal al ACEM constă în promovarea creșterii competitivității și dezvoltarea sectorului industriei electronice din Republica Moldova, prin parteneriate viabile între companiile private, autoritățile publice și alte organizații naționale și internaționale.

La adunarea de constituire au fost prezenți reprezentanți ai companiilor din industria electronica, potențialii membri cu drepturi depline din cadrul ACEM, reprezentanți ai Ministerului Economiei și Infrastructurii al Republicii Moldova, Biroului de Cooperare a Elveției, Academiei de Științe a Moldovei, Universității Tehnice a Moldovei, instituțiilor de învățământ superior în domeniul electronicii din republică.

De asemenea la eveniment a fost prezentă Directorul general al AGEPI, Lilia Bolocan, care a subliniat importanța inovațiilor în domeniul electronicii, cât și suportul plenar al AGEPI în vederea protecției Proprietății Intelectuale.

În cadrul evenimentului a fost prezentată o expoziție de produse electronice din dotarea unor companii din domeniul industriei electronice din Republica Moldova.

Totodată, participanții au avut ocazia de a vizita Laboratorul de producție și testare în electronică „Informbusiness”, și a fost organizată o vizită la compania ICS „Steinel Electronic” SRL.