2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

Cu prilejul ZILEI MONDIALE A PROPRIETATII INTELECTUALE-2009

24.04.2009

Stimati Prieteni!

Cu prilejul ZILEI MONDIALE A PROPRIETATII INTELECTUALE-2009, Va adresez sincere felicitari Dvs., tuturor celor care activeaza astazi in domeniul artei, literaturii, muzicii, creatiei tehnice, al protectiei si valorificarii proprietatii intelectuale!

Aceasta sarbatoare, instituita de OMPI in anul 2001, reflecta rolul cardinal al proprietatii intelectuale atat pentru economia nationala, cat si pentru fiecare membru al societatii. Valorificarea activelor intelectuale, utilizarea eficienta a instrumentelor oferite de sistemul national de proprietate intelectuala este o conditie primordiala a succesului nostru economic. Activele nemateriale – de la resursele umane si know-how, inventii, marci, denumiri de origine, design industrial si alte produse ale creatiei tehnice pana la operele literare si artistice, – in zilele noastre sunt adeseori mult mai valoroase decat activele materiale. Aplicarea industriala a proprietatii intelectuale prin crearea de noi produse inovationale, prin identificarea si implementarea unor metode moderne, mult mai profitabile, de fabricare a produselor traditionale, prin extinderea pietelor de desfacere si consolidarea bunei reputatii in randul consumatorilor constituie factorul vital al avansarii noastre spre o economie moderna si prospera.

In aceasta zi de sarbatoare, le doresc tuturor savantilor, inventatorilor, inovatorilor, scriitorilor, artistilor plastici, muzicienilor, interpretilor, intr-un cuvant, tuturor celor inzestrati cu harul Creatiei, precum si oamenilor de afaceri din Republica Moldova ca sa utilizeze cat mai eficient posibilitatile oferite de sistemul de proprietate industriala, sa faureasca noi lucrari de valoare, sa transforme resursele lor de creatie in active economice capabile sa genereze bunuri materiale si sa contribuie la faurirea unui viitor mai sigur pentru toti cetatenii tarii. Totodata, mentionam inca o data faptul ca respectarea drepturilor de proprietate intelectuala aduce beneficii nu numai autorilor si inventatorilor, dar si societatii in ansamblu. Creativitatea este o resursa infinita a tuturor popoarelor, inclusiv si a poporului nostru. Va indemn, deci, sa dezvoltam acest potential creator, sa-l ocrotim si sa-l valorificam la justa lui valoare!

Dorian Chirosca,
Director General AGEPI

24 Aprilie 2009