2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

Conferinta de presa prilejuita de marcarea Zilei Mondiale a Proprietatii Intelectuale-2012

09.04.2012

Cu ocazia sarbatoririi Zilei Mondiale a Proprietatii Intelectuale-2012, Agentia de Stat pentru Proprietatea Intelectuala (AGEPI) desfasoara in mod traditional un amplu program de actiuni, menite sa puna in valoare potentialul si rolul PI in dezvoltarea Republicii Moldova. Ziua Mondiala a Proprietatii Intelectuale din acest an este consacrata Inovatorilor Vizionari, adica acelor mari visatori, stapâniti de idealuri marete, care au capacitatea de a prevedea necesitatile si preocuparile viitoare ale omenirii.

Pe 10 aprilie curent, la orele 9.00, in incinta AGEPI se va desfasura o conferinta de presa, consacrata campaniei de informare in domeniul PI, prilejuite de Ziua Mondiala a Proprietatii Intelectuale, la care sunt invitati sa participe reprezentantii mass-media. De asemenea, va fi relansat Concursul republican al jurnalistilor care abordeaza tematica proprietatii intelectuale, editia a IX-a.

In aceeasi zi, incepând cu orele 10.00, in sala de conferinte a Agentiei (str. A. Doga nr. 24, bloc 1) isi va incepe lucrarile Simpozionul international stiintifico-practic „Lecturi AGEPI-2012”, editia a XIV-a, care va dura 2 zile. Actuala editie a Simpozionului se va desfasura sub genericul „Importanta sistemului de proprietate intelectuala intr-o societate moderna”, organizat de AGEPI cu asistenta Proiectului Twinning ”Suport pentru implementarea si respectarea drepturilor de proprietate intelectuala in Republica Moldova”. La lucrarile Simpozionului vor participa cercetatori si practicieni, specialisti in domeniul protectiei proprietatii intelectuale din Republica Moldova, Danemarca si România.

Pe 26 aprilie, cu incepere de la orele 15.00, AGEPI va organiza la sediul sau Sedinta festiva consacrata Zilei Mondiale a Proprietatii Intelectuale, la care sunt invitati reprezentantii autoritatilor publice centrale, cercetatori si inventatori, reprezentantii uniunilor de creatie, specialisti in domeniul proprietatii intelectuale, reprezentantii mass-media. In cadrul acestei manifestari va avea loc inmânarea a doua Medalii de Aur „Pentru Creativitate”, acordate de Organizatia Mondiala a Proprietatii Intelectuale pentru doua personalitati marcante din republica. Distinctiile sunt decernate pentru succese remarcabile si contributie personala la promovarea si dezvoltarea artei teatrale, cinematografiei si literaturii nationale.

Totodata, AGEPI ii va mentiona pe cei mai activi mandatari autorizati in proprietatea industriala. In cadrul festivitatii vor fi inmânate, de asemenea, distinctiile obtinute de catre inventatorii moldoveni la saloanele internationale de inventii.

Un Press-release detaliat privind sarbatorirea Zilei Mondiale a Proprietatii Intelectuale-2012 in Republica Moldova va fi distribuit in cadrul conferintei de presa.

Invitam reprezentantii mass-media la evenimentele mentionate.

Serviciul de presa AGEPI

Tel: 40-06-57; 40-05-88