2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

Concursul "Marca comerciala a anului-2008"

12.12.2008

In perioada 27-31 ianuarie 2009 sub patronajul Guvernului Republicii Moldova la Chisinau, Centrul International de Expozitii „MOLDEXPO", se va desfasura editia a VIII-a a Expozitiei nationale universale „FABRICAT IN MOLDOVA".

Scopul expozitiei este de a contribui la realizarea Programului de activitate a Guvernului „Progres si integrare", a Strategiei Nationale de dezvoltare pentru anii 2008-2011, precum si la crearea conditiilor favorabile pentru sustinerea producatorului autohton, dezvoltarea competitivitatii produselor locale si promovarea imaginii Republicii Moldova in lume.

Programul Expozitiei prevede organizarea conferintelor, seminarelor si meselor rotunde pe diverse teme de actualitate (integrarea europeana, interactiunea dintre autoritatile publice si comunitatea de afaceri), promovarea marfurilor si serviciilor moldovenesti, prezentari ale intreprinderilor, concursuri, degustari de produse vinicole si alimentare, loterii, concerte etc.

Traditional, in cadrul expozitiei va avea loc ceremonia oficiala de decernare a Premiului de Stat pentru realizari in domeniul calitatii, precum si a distinctiilor concursului „Marca comerciala a anului-2008", a titlului „Cel mai bun contribuabil al anului".

Concursul "Marca comerciala a anului" a fost initiat de Camera de Comert si Industrie a Republicii Moldova si, in conformitate cu Decizia Biroului Executiv nr. 216 din 12.02.2003, se desfasoara anual. Coorganizatorul concursului in cauza este Agentia de Stat pentru Proprietatea Intelectuala (AGEPI).

Dintre obiectivele concursului mentionam:

  • crearea unei imagini de afaceri favorabile a Republicii Moldova;
  • identificarea si promovarea strategiilor performante de marketing in domeniul crearii si promovarii marcilor de produse;
  • demonstrarea celor mai mari realizari in crearea marcilor de produse si servicii si a rolului lor in business;
  • organizarea ratingului marcilor de succes pe piata moldoveneasca;
  • studierea dinamicii crearii, utilizarii si protectiei marcilor pe piata autohtona;
  • asistenta informationala antreprenoriatului in domeniul tehnologiilor eficiente de marketing, al publicitatii, protectiei juridice a marcilor de produse si servicii;
  • integrarea eficienta a pietei moldovenesti in comunitatea economica mondiala.

La concurs vor participa intreprinderi si organizatii cu diverse forme de proprietate, persoane juridice inregistrate in Republica Moldova care produc bunuri materiale si/sau presteaza servicii pe teritoriul tarii.

Mentionam ca vor fi admise doar marcile comerciale care la momentul depunerii cererii de participare au fost inregistrate la AGEPI, adica sunt protejate legal pe teritoriul Republicii Moldova. De asemenea, sunt invitati sa participe si titularii marcilor comerciale straine, valabile pe teritoriul tarii noastre.

Participantii vor disputa Premiul Mare "Mercurul de Aur" si titlul "Marca comerciala a anului". Acestea vor putea fi utilizate de catre invingatori in scopuri promotionale pe parcursul intregului an. De asemenea, va fi editat Catalogul oficial ”Marcile comerciale notorii pe teritoriul Republicii Moldova”.

Detalii pe adresa: http://www.chamber.md/index.php?id=1088