2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

Concurs pentru tineri în domeniul proprietății intelectuale

31.05.2017

Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI), în parteneriat cu Ministerul Educației al Republicii Moldova, Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci din România (OSIM) și Oficiul Român pentru Drepturile de autor (ORDA) anunță lansarea unui Concurs în domeniul proprietății intelectuale pentru tineri.

La concurs pot participa tineri din Republica Moldova și România care studiază în instituțiile de învățământ general din clasele IX-XII-a, profesional tehnic, secundar și profesional tehnic post-secundar.

Scopul concursului constă în promovarea sistemului de proprietate intelectuală, sensibilizarea tinerilor asupra fenomenelor de contrafacere și piraterie, dezvoltării de aptitudini și spirit competitiv, formarea unui mediu de comunicare între tinerii pasionați de domeniul proprietății intelectuale şi favorizarea schimbului de opinii şi experienţă. 

Concursul  se desfăşoară în trei etape, după cum urmează:

  • etapa I-a: 31 mai – 30 iunie 2017;
  • etapa a II-a: 1 iulie – 31 iulie 2017;
  • etapa a III-a (finală): 1 august – 1 septembrie 2017.

În cadrul primei etape a Concursului, vor fi admiși toți participanții, care se vor înregistra online la adresa http://db.agepi.md/contest/Account/Register , până la data de 30 iunie.

În cadrul etapei a II-a, participanții vor răspunde la o serie de întrebări din domeniul proprietății intelectuale. Lista întrebărilor va fi disponibilă la adresa http://db.agepi.md/contest/, doar pentru cei care au fost admiși după prima etapă a Concursului. 

Participanții care vor trece în etapa finală a Concursului vor pregăti o comunicare în domeniul proprietății intelectuale. Ulterior, comunicările vor fi încărcate pe aplicația http://db.agepi.md/contest/ , până la termenul limită care va fi indicat de organizatori în cadrul aplicației. Finaliștii vor elabora comunicarea într-o manieră cât mai interactivă (exemple: prezentare Power Point, piesă, interviu, filmuleț, studiu,  desen etc.), durata maximă fiind de 30 min. Lucrările prezentate de elevi vor fi evaluate de către reprezentanții partenerilor, membri ai Comitetului Organizatoric.

Toți participanții etapei a III-a a Concursului vor primi diplome de participare și materiale promoționale din partea AGEPI și a partenerilor. Totodată aceștia vor beneficia, în dependență de țara de origine (România, Republica Moldova) de vizite reciproce la oficiile de proprietate intelectuală (AGEPI, OSIM, ORDA).

Câștigătorii Concursului vor beneficia de următoarele premii:

  • Premiul I – se acordă diploma de mențiune și 5000 lei;
  • Premiul II – se acordă diploma de mențiune și 3000 lei;
  • Premiul III – se acordă diploma de mențiune și 2000 lei.

Premiile și diplomele vor fi înmânate de către Comitetul organizatoric în cadrul unei festivități de premiere.