2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

Comunicat de presa: Conferinta subregionala „Consolidarea capacitatilor privind aspectele economice si respectarea drepturilor de proprietate intelectuala”

08.11.2011

In perioada 9–10 noiembrie 2011 la Chisinau isi va desfasura lucrarile Conferinta subregionala „Consolidarea capacitatilor privind aspectele economice si respectarea drepturilor de proprietate intelectuala”, organizata de Comisia Economica pentru Europa a Natiunilor Unite (UNECE), Agentia de Stat pentru Proprietatea Intelectuala a Republicii Moldova (AGEPI) in colaborare cu Oficiul de Brevete si Marci al Statelor Unite ale Americii (USPTO).

Conferinta va avea loc in Sala alba a Hotelului „Codru” (intrarea din str. Maria Cebotari), cu incepere de la orele 10.00.

Evenimentul este destinat reprezentantilor oficiilor nationale de proprietate intelectuala, organizatiilor ce activeaza in sectorul cercetare-inovare si transfer tehnologic, inclusiv institutiilor academice, universitatilor, rezidentilor parcurilor stiintifico-tehnologice si incubatoarelor inovationale, precum si mediului de afaceri.

La manifestare vor participa specialisti in domeniul inovarii si proprietatii intelectuale din Armenia, Georgia, Ucraina, Romania, Statele Unite ale Americii, Republica Moldova precum si experti internationali din cadrul UNECE, al OMPI si reprezentanti ai sectorului privat.

In cadrul conferintei vor fi abordate aspecte privind rolul proprietatii intelectuale in dezvoltarea bazata pe cunoastere, cresterea economica, transferul de cunostinte, sporirea competitivitatii, precum si cele ce tin de oportunitatile inovatiilor deschise, evaluarea si comercializarea inventiilor si rezultatelor stiintifice, inclusiv cele mai bune practici si strategii de afaceri.

Mentionam ca cea de a doua zi a conferintei va fi axata preponderent pe protectia, exploatarea si apararea drepturilor de proprietate intelectuala sub aspectul contributiei acesteia la dezvoltarea antreprenoriatului inovativ si consolidarea unui climat de afaceri echitabil si corect, deoarece protectia adecvata a drepturilor de proprietate intelectuala este fundamentala pentru stimularea inovarii si a culturii intr-o economie competitiva, generatoare de profit.

La eveniment sunt invitati reprezentantii mass-media.