2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

Bucătăria industriilor creative

14.11.2017

Pe 14 noiembrie, Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI) a organizat un eveniment cu genericul “Bucătăria industriilor creative”. Atelierul de lucru a fost găzduit de studioul gastronomic Lo Chef, avându-l drept moderator pe bucătarul Marian Danu.

În cadrul evenimentului, Directorul general AGEPI, Lilia Bolocan; compozitorul, producătorul şi criticul muzical, Iurie Bădicu; Directorul general al Casei de Filme OWH TV STUDIO, Virgil Mărgineanu și actrița, Mihaela Strâmbeanu și-au pus şorţurile de bucătărie și au preparat colțunași.

În timp ce au gătit, invitații au discutat despre importanța industriilor creative, despre cum au reușit să-și dezvolte afaceri de succes cu ajutorul creativității, precum și care sunt recomandările pentru cei care intenționează să dezvolte o afacere în acest domeniu.

În ultimii ani, industriile creative din Republica Moldova cunosc o dezvoltare rapidă. Studiul realizat în 2014 la nivel național, la solicitarea AGEPI, cu suportul Organizației Mondiale a Proprietății Intelectuale, a confirmat că, şi în Republica Moldova, industriile creative pot fi considerate un sector important care influenţează creşterea economică şi creează noi locuri de muncă.

Evenimentul cu genericul “Bucătăria industriilor creative” a dat start discuțiilor despre importanța industriilor creative, iar, sâmbătă, 18 noiembrie, ora 11:00, în incinta Pavilionului central, Moldexpo, acest subiect va fi dezvoltat în cadrul Follow-up-ului: "Industrii creative: de la idee la business".

Și-au anunțat participarea la Follow-up, cu prezentarea unor experiențe proprii în dezvoltarea afacerilor din domeniul industriilor creative, următorii speakeri:

  • Arnold Vahrewald, expert internațional în domeniul proprietății intelectuale;
  • Olga Radu, președintele Asociației Companiilor din Industriile Creative;
  • Iurie Bădicu, compozitor, producător şi critic muzical;
  • Vlad Costandoi, Director Sens Music, președintele Asociației Naționale a Industriei Muzicale;
  • Daniela Burlaca, actriță, regizor și membru fondator la Teatrul „Studio Geneza Art”;
  • Alexandrin Buraga, arhitect, antreprenor;
  • Dumitru Talmazan, specialist Digital comunicare.

Participarea este gratuită, în limita locurilor disponibile, iar înregistrarea se face prin completarea formularului la adresa: https://goo.gl/iLVaxj , până la data de 16 noiembrie.

Evenimentul dedicat industriilor creative se încadrează în seria de activități organizate de AGEPI, în contextul Expoziției Internaționale Specializate „INFOINVENT”, ediția a XV-a, care va avea loc în perioada 15-18 noiembrie, la Moldexpo.

Înregistrarea video a evenimentului cu genericul “Bucătăria industriilor creative” poate fi găsită aici: https://www.privesc.eu/Arhiva/78847/Eveniment-organizat-de-AGEPI--Bucata...