2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

In atentia solicitantilor si mandatarilor autorizati

28.12.2012

AGEPI va ofera un nou serviciu: depunerea on-line a cererilor OPI si a documentelor aferente utilizand solutii web.
Incepand cu 1 ianuarie 2013, la AGEPI pot fi depuse in format electronic cererile OPI si documentele aferente, utilizand semnatura electronica.

Utilizarea sistemului implica executarea urmatoarelor actiuni obligatorii:

 • lansarea sistemului;
 • inregistrarea in sistem;
 • autentificarea.
Lansarea sistemului
Accesati banerul e-AGEPI, Servicii on-line de pe pagina oficiala a AGEPI www.agepi.gov.md sau adresa directa a sistemului: e-servicii.agepi.gov.md
 
Inregistrarea in sistem
Pentru inregistrarea in sistem, creati un cont de utilizator nou:
 • accesati referinta Creeaza utilizator nou. Se va deschide profilul utilizatorului nou;
 • completati campurile din profilul utilizatorului;
 • accesati butonul Creeaza utilizator nou, efectuand un click cu butonul din stanga al mouse-lui.

Urmati instructiunile de activare a contului utilizatorului:

 • deschideti notificarea receptionata de activare a contului (adresa de e-mail indicata de Dvs. in profilul utilizatorului);
 • efectuati un click pe referinta de activare a contului din notificare. Se va deschide pagina de setare a parolei Dvs.;
 • accesati butonul Autentificare, efectuand un click cu butonul din stanga al mouse-lui. Se va deschide profilul utilizatorului nou;
 • accesati butonul Salvare, efectuand un click cu butonul din stanga al mouse-lui.

ATENTIE!!! La inregistrarea in sistem, Utilizatorul accepta conditiile indicate in Acordul de utilizare a serviciului „Depunerea on-line a cererilor OPI”, prin care se reglementeaza relatiile dintre AGEPI si Utilizatorul serviciului.

Autentificarea
Autentificarea in sistem implica urmatorii pasi:

 • introduceti numele de utilizator (campul “Numele de utilizator*”;
 • introduceti parola (campul “Parola*”). Fiecare simbol introdus in acest camp se afiseaza ca un asterisc (*);
 • accesati butonul Autentificare, efectuand un click cu butonul din stanga al mouse-lui sau apasati tasta „Enter” de pe tastatura.

Nota: Din momentul identificarii de sistem, solicitantului i se deschide Cabinetul Personal de Lucru (CPL). Dupa autentificare in sistem, in meniul Ajutor, pot fi vizualizate ”Ghidul de utilizare a sistemului” si ”Ghidul de completare a cererilor OPI”.

Data si ora receptionarii cererilor si a documentelor aferente la AGEPI se considera cele inregistrate de serverul AGEPI. Receptionarea acestora se efectueaza nonstop (24/ 24 ore, 7/7 zile).

Achitarea taxelor on-line poate fi efectuata conform programului de lucru al AGEPI: luni-vineri, orele 08:00 - 16:30 sau in urmatoarea zi lucratoare, daca receptionarea este in afara intervalelor mentionate mai sus.

Depunerea in format electronic a cererilor OPI si a documentelor aferente, utilizand semnatura electronica, asigura posibilitatea de a folosi tehnologiile moderne, rapide si eficiente ce permit automatizarea procedurii de pregatire, perfectare, control si depunere a acestora in scopul obtinerii protectiei OPI.

In consecinta, implementarea serviciului privind depunerea on-line a cererilor OPI si a documentelor aferente va determina trecerea la urmatorul nivel al TI, similar celui din alte oficii europene de proprietate intelectuala.

Informatii suplimentare:
tel.: 022 44-00-21
fax: 022 44-01-19
e-mail: e-servicii@agepi.md