2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

Atelier de lucru privind informația de brevet și sistemul de validare

17.11.2017

Pe 17 noiembrie, Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI), în parteneriat cu Oficiul European de Brevete (OEB), a organizat un Atelier de lucru privind informația de brevet și sistemul de validare. Evenimentul a avut loc în Pavilionul central al Moldexpo, acolo unde se desfășoară cea de-a XV-a ediție a Expoziției  Internaționale Specializate "INFOINVENT". La Atelier au fost prezenți participanții, specialiști în domeniul proprietății intelectuale și vizitatorii expoziției. Evenimentul a fost moderat de Maria Rojnevschi, șef Direcție promovare și relații externe, AGEPI. 

Conform programului, Lisa Mcdonald-Maier, reprezentantul Oficiului European de Brevete a vorbit participanților despre informația de brevet, precum și despre ultimele noutăți privind instrumentele și sursele de informare și documentare în domeniul brevetelor puse la dispoziție de OEB.

De asemenea, Eugenia Nicolae, reprezentantul Oficiului de Stat pentru Invenții și Mărci din România (OSIM), a venit cu sfaturi practice și studii de caz privind brevetarea invențiilor.

Specialiștii AGEPI au prezentat sursele de informare și documentare în domeniul proprietății intelectuale, în special a invențiilor, bazele de date naționale și internaționale în domeniu, familiarizând participanții la Atelier, prin exemple practice, cu cele mai simple și utile modalități de documentare. Un interes deosebit a trezit platforma „Panorama de brevet”, o aplicație creată și gestionată de AGEPI despre invenții, inventatori și brevetele înregistrare în Republica Moldova pe cale națională și internațională, care permite realizarea unor cercetări tematice și analitice în informația de brevete. 

Atelierul s-a încheiat cu o sesiune de întrebări și răspunsuri cu referire la diverse aspecte privind protecția juridică și valorificarea invențiilor în Republica Moldova.