2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

AGEPI va participa la evenimentele organizate în cadrul Săptămânii Europene a Întreprinderilor Mici şi Mijlocii

30.09.2014

În perioada 29 septembrie - 5 octombrie curent, în Republica Moldova se va desfăşura a II ediţie a Săptămânii Europene a Întreprinderilor Mici şi Mijlocii, organizată de Ministerul Economiei, în colaborare cu Organizaţia pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii în Moldova (ODIMM). Săptămâna Europeană a ÎMM este o campanie coordonată de Comisia Europeană şi se desfăşoară concomitent în alte 37 de ţări.

Conform programului Săptămânii Europene a ÎMM, în perioada 01-03 octombrie 2014, la „Moldexpo” va avea loc Expoziţia-forum Internațională Specializată de produse şi servicii pentru afaceri “B2B”. Expoziţia de produse şi servicii pentru afaceri „B2B” va reuni diferite platforme şi resurse de business pentru antreprenori şi manageri. Direcţiile principale ale Expoziţiei-forum sunt: servicii financiare şi de asigurări; servicii de consulting pentru afaceri; servicii juridice; servicii comerciale; IT-consulting şi web-design; servicii administrative şi de resurse umane. Auditoriul țintă îl vor constitui conducătorii companiilor, investitorii, reprezentanţii structurilor de stat, antreprenorii începători și clienţii corporativi.

În scopul promovării şi diseminării informaţiei privind protecţia proprietăţii intelectuale în Republica Moldova în rândul agenţilor economici, Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI) va organiza activităţi de marketing și consultanță în domeniul proprietății intelectuale în cadrul acestei expoziții.

De asemenea, AGEPI va participa la Conferinţa Internaţională a Întreprinderilor Mici şi Mijlocii „IMM - calea spre performanţa europeană", care va avea loc la 2 octombrie 2014, în incinta Palatului Republicii. Evenimentul dat se înscrie în seria activităţilor de promovare a antreprenoriatului, organizate la nivel local şi naţional, aliniate campaniei coordonate de Comisia Europeană „Săptămâna Europeană a întreprinderilor Mici şi Mijlocii". Obiectivul Conferinţei este de a pune în discuţie realităţile climatului de afaceri din Republica Moldova în contextul consolidării relaţiilor cu Uniunea Europeană. Totodată, vor fi prezentate măsuri de sprijin oferite de UE şi autorităţile naţionale în scopul extinderii activităţii companiilor autohtone pe piaţa europeană.

Conferinţa este structurată pe 3 panele, cu următoarele tematici: programe şi iniţiative europene, acces la pieţele internaţionale, inovare şi competitivitate. Evenimentul va continua cu Ceremonia oficială de decernare a premiilor învingătorilor Concursurilor "Cel mai bun antreprenor din sectorul IMM" şi "IMM - model de responsabilitate socială".

Specialiștii AGEPI vor disemina materiale promoţionale privind sistemul naţional de protecție și respectare a drepturilor de proprietate intelectuală în rândul reprezentantilor întreprinderilor mici și mijlocii din republică - participanţi la Conferinţa Internaţională, prezentand si comunicarea „Invențiile și tehnologiile noi – surse de sporire a competitivității ÎMM-urilor” în cadrul panelului 3 al Conferinței.

Agenda Săptămânii Europene a ÎMM include mai multe evenimente informative, ateliere de lucru, mese rotunde, dezbateri publice, sesiuni şi seminare de instruire, organizate în toate raionale din Republica Moldova, la care vor fi abordate teme precum iniţierea unei afaceri, implementarea legislaţiei muncii, calitatea la standarde europene, modificări în legislaţia fiscală etc.

Detalii despre evenimentele organizate: http://odimm.md/ro/noutati/evenimente/item/