2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

AGEPI va participa la activitatile organizate in Saptamana Globala a Antreprenoriatului

17.11.2014

In perioada 17 – 23 noiembrie 2014, in Republica Moldova se va desfasura pentru al doilea an consecutiv Saptamana Globala a Antreprenoriatului (Global Entrepreneurship Week - GEW), organizata de Reteaua Globala a Antreprenoriatului in Moldova (GEN Moldova).

Initiat in 2007 ca un atelier de lucru organizat de Fundatia Kauffman, in orasul american Kansas City, la scurt timp GEW s-a extins la nivel international, acum numarand 153 de state. Pe parcursul acestei saptamani, in intreaga lume, se desfasoara o multitudine de evenimente si concursuri, care inspira milioane de oameni sa se implice in activitatea de antreprenoriat, oferindu-le posibilitatea de a-si promova ideile si de a face schimb de experienta. Saptamana Globala a Antreprenoriatului reprezinta o sinteza a activitatilor desfasurate pe parcursul unui an si intruneste oameni de afaceri, experti, traineri si doritori de a incepe un business.

In contextul dat si pentru a familiariza mediul antreprenorial cu sistemul national de protectie, valorificare si asigurare a respectarii drepturilor de proprietate intelectuala, specialistii AGEPI vor participa la evenimentele organizate de GEN Moldova cu ocazia Saptamanii Globale a Antreprenoriatului.

Astfel, la 21 noiembrie curent, cu incepere de la 17.00, in incinta ASEM, va avea loc masa rotunda “Creativitate, inovatie si protectia drepturilor de proprietate intelectuala”, care va fi moderata de dna Svetlana Munteanu, vicedirector general AGEPI. In cadrul mesei rotunde vor fi dezbatute subiecte ce vizeaza importanta dreptului de autor pentru protejarea creativitatii umane, modalitatile de protectie juridica a inventiilor, importanta si rolul marcilor, desenelor si modelelor industriale pentru dezvoltarea unei afaceri de succes. Participantii la masa rotunda vor primi materiale promotionale in domeniul protectiei proprietatii intelectuale.

Al doilea eveniment la care va participa AGEPI este Panoul de discutii dedicatIndustriilor Creative si Antreprenoriatului Social. Dl Ion Tiganas, vicedirector general AGEPI, va informa participantii la panou despre potentialul economic al industriilor creative, situatia pietei industriilor creative in Uniunea Europeana, precum si despre cauzele subdezvoltarii acestui domeniu in Republica Moldova.

Programul evenimentelor la care vor participa specialistii AGEPI poate fi accesat AICI.

In conformitate cu Programul Saptamanii Globale a Antreprenoriatului, in perioada 17-21 noiembrie curent vor fi organizate panouri de discutie, traininguri, ateliere de lucru, mese rotunde, in cadrul carora vor fi abordate subiecte precum provocarile startupului, finante si fiscalitate, marketing si comunicare, ecosistemul antreprenorial din Republica Moldova etc.

O premiera pentru Republica Moldova este organizarea Zilei Mondiale a Antreprenoriatului Feminin, prin desfasurarea unui atelier de lucru pentru 50 de femei antreprenoare, de catre experti din Romania si Republica Moldova.

In acelasi timp, la nivel global vor avea loc finalele concursurilor la care Republica Moldova va avea reprezentanti. Printre acestea se numara Cupa Businessului Creativ (CBC), la care tara noastra va fi reprezentata de EduJoc, la Get In The Ring (Batalia investitiilor de 1.000 000 de Euro) – de Choo Choo Baby Carrier, iar la finala Cupei Agribusinessului Progresiv – de Pronat.

Programul Saptamanii Globale a Antreprenoriatului poate fi accesat AICI.

Va asteptam la evenimentele Saptamanii Globale a Antreprenoriatului!

AtaşamentMărime
PDF icon program2.pdf32.45 KB
PDF icon program1.pdf13.68 KB