AGEPI susține inițiativa României privind găzduirea unui Birou Extern OMPI

02.09.2016

Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI) susține inițiativa Guvernului României privind găzduirea unui Birou Extern al Organizației Mondiale a Proprietății Intelectuale (OMPI), la București.

Instituirea acestui Birou Extern poate contribui la consolidarea relațiilor de colaborare dintre oficiile de proprietate intelectuală din regiune și poate oferi noi oportunități pentru dezvoltarea sistemului de proprietate intelectuală în spațiul Europei centrale și de est.

Demersurile statelor membre interesate să găzduiască un oficiu extern al OMPI au fost examinate în cadrul celei de-a 25-a sesiuni a Comitetului pentru Programă și Buget (PBC), eveniment la care Directorul General AGEPI, Octavian Apostol a participat în această săptămână, la OMPI.

În total, 18 state și-au prezentat interesul pentru a deschide în bienala 2016-2017 un Oficiu Extern OMPI pe teritoriul său, printre care și România.

Urmare evaluării dosarelor prezentate de potențialii candidați, Comitetul va prezenta recomandările sale Adunării Generale OMPI din octombrie 2016.

De asemenea, în cadrul sesiunii curente, participanţii la Comitetul OMPI au examinat rapoartele financiare și de audit elaborate de către organele OMPI responsabile, inclusiv raportul privind realizarea activităților conform programului OMPI pentru bienala 2014 - 2015.