2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

AGEPI susține comunitatea studentelor în inginerie din Republica Moldova

05.04.2018

Pe 5 aprilie 2018, Liga studentelor în Inginerie, o comunitate nou formată în cadrul Universității Tehnice a Moldovei (UTM),  a adunat doamnele și domnișoarele din domeniul ingineriei, în cadrul unui eveniment cu genericul „Sunt viitor inginer”. Scopul acestuia a fost identificarea direcțiilor de dezvoltare și promovarea imaginii femeii inginer. În contextul susținerii și stimulării ideilor de creativitate și inovare, în rândul tinerilor Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI) a participat în calitate de partener al evenimentului.

Liga studentelor în Inginerie a fost fondată cu scopul de a încuraja și motiva studentele și absolventele să activeze în domeniul ingineriei. În cadrul evenimentului „Sunt viitor inginer” au fost oferite mai multe detalii despre cum poți să te implici în activitățile desfășurate de această organizație, de asemenea au fost enunțate mai multe oportunități și evenimente la care tinerele vor putea participa în timpul apropiat.

Prezentă la eveniment, Lilia Bolocan, Directorul general AGEPI, a salutat ideea fondării Ligii studentelor în Inginerie și a subliniat necesitatea consolidării comunității de femei din domeniul ingineriei. „În explorarea domeniului de inginerie sunt necesare, în opinia mea, calități tipic feminine: intuiția, curiozitatea, meticulozitatea, perseverența, pasiunea pentru muncă și răbdarea, adică principalele „motoare“ ale noastre. Ingineria oferă posibilități de carieră fantastice și ocazia de a schimba cu adevărat ceva pentru societate și pentru viitorul Republicii Moldova. Sper că prin exemple pozitive și explicând ce opțiuni există în acest domeniu vom putea convinge mai multe tinere sa aleagă drumul ingineriei.”, a adăugat Directorul general AGEPI.

Anual, pe 26 aprilie este marcată Ziua Mondială a Proprietăţii Intelectuale. Această sărbătoare a fost instituită cu scopul de a cunoaște mai multe despre rolul drepturilor de proprietate intelectuală (brevete, mărci, desene și modele industriale, drept de autor) în stimularea inovării și creativității.

Astfel, Organizaţia Mondială a Proprietăţii Intelectuale propune anual un generic pentru celebrarea acestei zile, tematica din anul 2018 fiind: Puterea schimbării: Femeile în domeniul inovării și creativității, în care se celebrează geniul, ingeniozitatea, curiozitatea și curajul femeilor care, prin munca lor, aduc schimbarea în lumea noastră.