2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

AGEPI a reprezentat Republica Moldova la Forul International al Femeilor Inventatoare, desfasurat in Republica Coreea

24.05.2013

In perioada 1-4 mai 2013, in or. Seul, Republica Coreea, s-au desfasurat lucrarile Forului International al Femeilor Inventatoare, organizat de catre Organizatia Mondiala de Proprietate Intelectuala (OMPI) in cooperare cu Oficiul de Proprietate Intelectuala din Coreea (KIPO) si Asociatia Femeilor Inventatoare din Coreea (KWIA).

Obiectivul principal al acestui For International consta in consolidarea intelegerii de catre femeile inventatoare si antreprenoare a rolului protectiei, utilizarii si managementului eficient al proprietatii intelectuale in calitate de instrument forte pentru dezvoltarea culturala, sociala si economica a comunitatii acestora, precum si a sporirii competitivitatii intreprinderilor mici si mijlocii pe piata.

In cadrul Forului a fost organizata Expozitia Internationala a Femeilor Inventatoare, la care au participat peste 500 de femei inventatoare si antreprenoare, reprezentante ale intreprinderilor mici si mijlocii din peste 30 de tari, care au impartasit experienta acumulata si au promovat inovatiile noi in domeniile lor de activitate, precum si au luat cunostinta de cele mai noi tendinte tehnologice.

Forul a gazduit de asemenea Summitul Mondial al Femeilor Lider din domeniul Proprietatii Intelectuale (World Women IP Lider’s Summint) care a avut drept obiectiv realizarea unui schimb de experienta privind cazurile de succes ale femeilor inventatoare in domeniul protectiei PI, si politicile de sustinere ale acestora in fiecare tara participanta, precum si consolidarea colaborarii in domeniu prin crearea unei retele internationale a femeilor inventatoare si antreprenoare in vederea incurajarii activitatilor de comercializare a drepturilor de PI. Lucrarile Summitului s-au axat, in special, pe programele de instruire si educare a femeilor in domeniul creativitatii si proprietatii intelectuale, contributia femeilor la depunerea cererilor de brevetare a inventiilor si activitatea antreprenoriala, precum si oferta estimativa a programelor de instruire si efectul acestora.

Republica Moldova a fost reprezentata la evenimentele respective de catre Lilia Bolocan, director general al Agentiei de Stat pentru Proprietatea Intelectuala, care, la invitatia OMPI, a prezentat un raport privind rolul strategiilor nationale in instruirea si educarea femeilor inventatoare si antreprenoare, in conditiile unei economii bazate pe cunoastere.

Activitatea Asociatiei Femeilor Inventatoare din Coreea (KWIA) este sustinuta de catre Oficiul pentru Proprietate Intelectuala din Coreea (KIPO), cu scopul de a promova inventiile femeilor inovatoare in Coreea. Asociatia KWIA reuneste peste 500 de femei, inventatoare si administratoare ale IMM-lor din peste 30 de tari, care are obiectivul de a partaja informatiile si experienta acumulata, de a insusi noi tendinte tehnologice, precum si de a-si promova inovatiile actuale.

Forumul International al Femeilor Inventatoare din Coreea se organizeaza anual cu scopul de a consolida strategiile de dezvoltare a proprietatii intelectuale si a efectua un schimb al celor mai bune practici si politici aplicate de catre tari in sustinerea femeilor inventatoare, precum si antreprenorilor din sfera micului business.

Detalii: www.kiwie.or.kr/newkiwie/eng/exposition/infor.asp