AGEPI a participat la masa rotundă „Limitele protecției dreptului de autor și a drepturilor conexe în constituirea și organizarea conținuturilor digitale”

19.04.2019

Pe data de 19 aprilie specialiștii Agenției de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI) au participat la masa rotunda cu genericul „Limitele protecției dreptului de autor și a drepturilor conexe în constituirea și organizarea conținuturilor digitale”, organizată de Biblioteca Științifică Medicală a Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” cu prilejul Zilei Mondiale a Cărții și a Dreptului de Autor.

Scopul evenimentului a fost consolidarea cunoștințelor în domeniul dreptului de autor în contextul digitizării patrimoniului cultural și dezvoltării bibliotecilor/arhivelor digitale în Republica Moldova.

Masa rotundă a avut drept grup-țintă bibliotecari și specialiști în digitizare din cadrul bibliotecilor universitare din țară, care creează și dezvoltă resurse digitale  în acces deschis.

Andrei Moisei, consultant principal, Secția comunicare şi instruire a AGEPI, a vorbit despre dreptul de autor și cadrul juridic pentru biblioteci, excepțiile și limitările în domeniul dreptului de autor pentru biblioteci, protecția operelor științifice în Republica Moldova, crearea bibliotecilor electronice și a repozitoriilor instituționale, reproducerea documentelor ș.a.

În cadrul mesei rotunde au fost distribuite pliante, broșuri și materiale promoționale în domeniul proprietății intelectuale.

Evenimentul s-a încheiat cu o rundă de discuții și dezbateri între participanții prezenți la reuniune.