2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

AGEPI a participat la Masa rotundă „Aspectele dreptului de autor și drepturilor conexe în digitizarea patrimoniului științific. Constituirea bibliotecii digitale”

27.03.2019

Pe data de 26 martie specialiștii Agenției de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI) au participat la masa rotunda cu genericul „Aspectele dreptului de autor și drepturilor conexe în digitizarea patrimoniului științific. Constituirea bibliotecii digitale”, organizată de Biblioteca Republicană Tehnico-Științifică (BRTȘ) a  Institutului Național de Cercetări Economice.

Scopul evenimentului a fost consolidarea cunoștințelor în domeniul dreptului de autor în contextul digitizării patrimoniului cultural și dezvoltării bibliotecilor/arhivelor digitale în Republica Moldova.

Masa rotundă a avut drept grup-țintă bibliotecari și specialiști în digitizare din cadrul bibliotecilor științifice specializare și universitare, care creează și dezvoltă resurse digitale (biblioteci electronice, repozitorii instituționale) în acces deschis.

Despre dreptul de autor și cadrul juridic pentru biblioteci, excepțiile și limitările în domeniul dreptului de autor pentru biblioteci, impactul dreptului de autor asupra practicilor de digitizare în biblioteci şi activitățile bibliotecilor, dar și despre scutirile de drepturi de autor, protecția drepturilor de autor în activitățile bibliotecilor digitale, a vorbit Andrei Moisei, consultant principal, Secția comunicare şi instruire a AGEPI.

De asemenea, Tamara Zasmenco, director adjunct al BRTȘ, a venit cu o prezentare despre beneficiile, problemele și soluțiile bibliotecilor electronice.

În cadrul mesei rotunde au fost distribuite pliante, broșuri și materiale promoționale în domeniul proprietății intelectuale.

Evenimentul s-a încheiat cu o rundă de discuții și dezbateri între participanții și vorbitorii prezenți la reuniune.