2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

AGEPI a participat la Forumul Agricol Transfrontalier Romania – Republica Moldova

25.06.2012

La 22 iunie curent, la Cahul, in incinta Universitatii de Stat  „B. P. Hajdeu”,  si-a desfasurat lucrarile cel de al II-lea Forum Agricol Transfrontalier Romania - Republica Moldova cu genericul „Valorificarea oportunitatilor si gestionarea vulnerabilitatilor comune in agricultura”, la care au participat producatori agricoli si reprezentanti ai autoritatilor publice centrale si locale de pe ambele maluri ale Prutului.

Forumul a fost organizat la initiativa Consulatului General al Romaniei la Cahul, in parteneriat cu Camera de Comert, Industrie si Agricultura Vaslui, Universitatea „Dunarea de Jos”, Galati si Consiliul Raional Cahul.

Scopul editiei curente a Forumului a constat in promovarea si dezvoltarea relatiilor de cooperare dintre producatorii agricoli din cele doua state, inclusiv a celor stabilite dupa prima editie a Forumului, identificarea problemelor si solutiilor comune si a mecanismelor de atragere a fondurilor nerambursabile pentru diferite proiecte.

La eveniment au participat dl Vasile BUMACOV, ministrul Agriculturii si Industriei Alimentare din Republica Moldova si, respectiv, dl Daniel CONSTANTIN, Ministrul Agriculturii din Romania, care au sustinut o conferinta de presa despre situatia la zi din agricultura si reformele din acest domeniu important al economiei, in cadrul careia au subliniat importanta consolidarii relatiilor dintre producatorii agricoli din Republica Moldova si Romania.

In partea a doua a Forului, si-a tinut lucrarile Sesiunea celor 6 Grupuri de Lucru specializate in domeniile: cereale, pomicultura, viticultura, legumicultura, reabilitarea zonelor degradate, zootehnie si piscicultura.

In paralel cu lucrarile Forumului, a fost organizata o Expozitie Agricola, la care au participat fermieri din ambele tari, IMM-uri din sectorul agricol etc.

La eveniment a participat si o delegatie a Agentiei de Stat pentru Proprietatea Intelectuala, din componenta careia au facut parte: Andrei Moisei, director Departament juridic si Ala Gusan, director Departament inventii si soiuri de plante, care au diseminat informatii in randul producatorilor agricoli despre sistemul national de protectie a proprietatii intelectuale, inclusiv necesitatea protejarii soiurilor noi de plante.