2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

AGEPI participa la Expozitia Internationala Specializata de masini, echipamente si tehnologii pentru sectorul agroindustrial MOLDAGROTEH, editia de primavara 2013

14.03.2013

In perioada 13-16 martie 2013, Agentia de Stat pentru Proprietate Intelectuala (AGEPI) participa la Expozitia Internationala Specializata de masini, echipamente si tehnologii pentru sectorul agroindustrial MOLDAGROTEH, editia a XXIV-a, care se desfasoara traditional in incinta Centrului International de Expozitii MOLDEXPO.

Evenimentul este organizat de institutia-gazda in colaborare cu Ministerul Agriculturii si Industriei Alimentare. Printre participanti sunt circa 110 companii din 9 tari: Austria, Bulgaria, Cehia, Germania, Polonia, R. Moldova, Romania, SUA si Ucraina. La inaugurarea expozitiei a luat parte si prim-ministrul in exercitiu al Republicii Moldova Vlad Filat.

Specialistii AGEPI participa cu un stand informational, oferind consultatii privind aspectele sistemului national de protectie a proprietatii intelectuale si distribuind materiale promotionale in domeniul proprietatii intelectuale atat agentilor economici prezenti la expozitie, cat si vizitatorilor.

Participantii la expozitie prezinta cele mai cunoscute branduri locale si internationale pe toate domeniile sectorului agroindustrial - tehnica agricola, sisteme de irigare si alimentare cu apa in agricultura, tehnica pentru lucrari de ameliorare, hidroinstalatii, echipamente pentru industria alimentara si prelucratoare, fertilizanti si mijloace de protectie a plantelor, tehnologii de cultivare intensiva a plantelor agricole, etc. De asemenea, este prezentata o mare varietate de material semincer si saditor, rasaduri de legume, puieti de pomi fructiferi, plante medicinale si decorative, unelte de gradinarit, s.a. In premiera, in acest an se desfasoara o expozitie de animale domestice, printre care vaci, capre, oi, pasari, iepuri si albine, inaugurarea ei fiind insotita de un spectacol cu participarea cailor de rasa.

In cadrul seminarelor si meselor rotunde se vor discuta teme ce vizeaza sectorul agroindustrial al tarii, si anume: Politicile investitionale in 2013, Conservarea si cresterea fertilitatii solurilor, Performanta masinilor autohtone pentru protectia plantelor, Aspectele implementarii tehnologiilor conservative in agricultura, Implementarea biocombustibililor, Tehnologii intensive de crestere a animalelor si pasarilor, Finantarea proiectelor de eficienta energetica etc.