2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

AGEPI - partener informațional al Expoziției dedicate Zilei Designului Italian în Moldova

26.03.2019

În perioada 23-30 martie, la Castel Mimi, satul Bulboaca se desfășoară Expoziția dedicată Zilei Designului Italian. ce găzduiește peste 10 dintre cele mai renumite branduri italiene: Ferrari, Flos, B&B, Emil Group, Vespa etc.

Evenimentul este organizat de Ambasada Italiei în Republica Moldova și Asociația Obștească pentru Dezvoltare Durabilă și Bunăstare Socială prin intermediul platformei Design Cafe & Club.

Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI) participă în calitate de partener informațional al evenimentului.

Pentru AGEPI participarea la acest eveniment este o oportunitate deosebită de a pune încă o dată în evidență importanța designului într-o economie durabilă, bazată pe inovare, pe care dorim să o edificăm și în țara noastră. Totodată, folosim această ocazie pentru a sensibiliza designerii, oamenii de creație, întreprinzătorii cu privire la avantajele protecției designului industrial, altor obiecte de proprietate intelectuală, cât și privind riscurile la care se expun dacă nu-și protejează drepturile.

Sâmbătă, 23 martie curent, a avut loc inaugurarea Italian Design Day în Moldova, eveniment cu genericul „Designul și Orașul Viitorului”

Inaugurarea a debutat cu un workshop al designerilor Arnaldo Tranti, ambasador al Italian Design Day 2019, cel care a dat o nouă viață Castelului Mimi, și Patrizio Corno, ambasador al Italian Design Day 2018, care au povestit arhitecților și designerilor autohtoni despre legătura simbiotică dintre formele pe care le pot lua obiectele și modul în care evoluează societatea.

La eveniment, de asemenea, au fost prezenți Ambasadorul Republicii Italiene, E.S. dna Valeria Biagiotti, șeful Delegației UE în Moldova, Peter Michalko, alți reprezentanți ai corpului diplomatic, designeri, arhitecți și oameni de afaceri care au avut parte de o atmosferă perfectă pentru schimburi de idei impresionante.

În acest context, participanții la Italian Design Day s-au bucurat și de prezența specialiștilor AGEPI, care au oferit consultații și materiale informative cu privire la protecția designului industrial și a altor obiecte de proprietate intelectuală, atât în țară, cât și peste hotare.

Mai multe detalii despre eveniment puteți afla aici: http://designcafeclub.md/