2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

AGEPI a desfasurat activitati de promovare a proprietatii intelectuale si consultanta specializata in domeniul dat la Expo-targurile specializate „AGROTEH”, ”ALIMENTAR EXPO” si salonul „MARTISOR”, care au avut loc la Balti

26.02.2014

In perioada 21-23 februarie 2014, la Baltii s-au desfasurat Expo-targurile specializate „AGROTEH”, „ALIMENTAR EXPO” editia a XVIII-a si salonul „MARŢISOR”, editia a IX-a, organizate de filiala Balti a Camerei de Comert si Industrie a Republicii Moldova cu sustinerea primariei municipiului Balti.

Expo-targurile specializate „AGROTEH”, ”ALIMENTAR EXPO” si salonul „MARŢISOR” au avut drept obiectiv sustinerea fermierilor, gospodariilor taranesti, intreprinzatorilor, producatorilor autohtoni din tara, intru promovarea produselor, marfurilor, serviciilor calitative si competitive pe piata interna si externa, precum si stabilirea noilor contracte de afaceri.

La aceste evenimente expozitionale au participat peste 50 de agenti economici din Chisinau si Balti, din raioanele Sangerei, Falesti, Glodeni, Rascani, Ungheni, orasele Ceadar-Lunga, Rabnita, Cimislia, Criuleni, Ialoveni si Straseni. Pe langa agentii economici care traditional participa la aceste evenimente, la editia din anul acesta au fost si agenti economici noi, dornici de a cuceri piata din nordul republicii.

Pe parcursul a trei zile, in cadrul expozitiilor au fost demonstrate realizarile intreprinderilor-participante. Totodata, a avut loc un schimb de experienta si comunicare, promovarea tehnologiilor noi, dar si cautarea de noi parteneri. La deschiderea evenimentului au participat membrii Consiliului CCI a RM, reprezentanti APL si mediul de afaceri, producatori agricoli din regiunea de nord a tarii. Cu mesaje de salut catre participanti si vizitatori s-au adresat dna Marina Covali, vice-primar de Balti, dl Aurel Zara, director BC Moldova Agroindbank SA, filiala Balti, dl Vasile Podureac, director general al SA Moldagrotehnica, Elena Covaliuc, sef-adjunct al Oficiului Teritorial Balti al Cancelariei de Stat a R. Moldova.

De mai multi ani, AGEPI este prezent la expozitiile organizate in nordul republicii cu stand informational, la care ofera consultatii atat agentilor economici prezenti la expozitie, cat si vizitatorilor expozitiei, inclusiv distribuie diverse materiale informative privind protectia obiectelor de proprietate intelectuala. Traditional, vizitatorii solicita consultatii privind procedura de inregistrare a marcilor de produse si de servicii, dar si referitor la brevetarea inventiilor, etc.

In cadrul expozitiilor a avut loc Targul locurilor de munca, organizat de Agentia pentru Ocuparea Fortei de Munca a mun. Balti, care a oferit informatii privind locurile vacante pe piata muncii, despre serviciile prestate de Agentie, oportunitati de formare profesionala si consultanta in domeniul legislatiei muncii.

Editia curenta a fost completata cu un bogat program de afaceri, care a inclus o masa rotunda, prezentari de firme, ateliere de lucru, dialoguri bilaterale. Producatorii agricoli, fermierii si specialistii directiilor agricultura si alimentatie a Consiliilor raionale Rascani, Falesti, Edinet, Telenesti, Glodeni, Sangerei, dar si mai multi agenti economici au participat activ in cadrul mesei rotunde, sustinand un dialog interactiv si actual, vizand urmatoarele subiecte:

 Agricultura eficienta cu utilaje agricole de la SA Moldagrotehnica;

  • Solutii financiare pentru businessul mic si mijlociu de la BC Moldova Agroindbank SA;
  • Conditii de comercializare a mijloacelor tehnice din Fondul de sustinere a producatorilor agricoli, propuse de IS ITA Mecagro;
  • Particularitatile lucrarilor de camp in primavara anului curent, recomandate de savantii IP ICCC Selectia;
  • Marca comerciala: intre beneficii si riscuri, prezentata de specialistii AGEPI.

 

Pentru mai multe detalii accesati: http://balti.chamber.md/