2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

Activitățile bilaterale AGEPI-EUIPO, discutate în cadrul unei întrevederi la Geneva

25.09.2018

Directorul general al Agenției de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI), Lilia Bolocan a avut o întrevedere bilaterală cu Directorul executiv al Oficiului Uniunii Europene pentru Proprietate Intelectuală (EUIPO), Christian Archambeau, precum și cu alți reprezentanți EUIPO.

Întâlnirea a avut loc în contextul participării Directorului general AGEPI la cea de-a 58-a rundă de Adunări ale statelor membre ale Organizaţiei Mondiale de Proprietate Intelectuală (OMPI), care se desfășoară în perioada 24 septembrie – 2 octombrie, la Geneva.

Astfel, în cadrul întrevederii au fost trecute în revistă ultimele evoluții ale AGEPI și EUIPO în domeniul dezvoltării sistemului de proprietate intelectuală. De asemenea, au avut loc discuții privind implementarea Memorandumului de Înţelegere dintre Oficiul Uniunii Europene pentru Proprietate Intelectuală și Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală semnat la 11 iulie 2017 dar și stadiul de realizare a Planului de acțiuni EUIPO – AGEPI pentru anul 2018. Ulterior, cele două delegații au realizat un schimb de opinii și informații referitor la prioritățile de colaborare pentru următoarea perioadă. Directorul Executiv al EUIPO a ținut să felicite delegația moldovenească cu succesele înregistrate de către AGEPI în implementarea instrumentelor și programelor EUIPO și și-a arătat disponibilitatea pentru continuarea colaborării bilaterale, inclusiv în cadrul unor proiecte europene. Directorul General AGEPI a confirmat angajamentul AGEPI de a depune și în continuare eforturi în vederea alinierii la standardele europene și a salutat deschiderea EUIPO de a susține în continuare Republica Moldova, inclusiv prin organizarea unor instruiri și a schimburilor de experiență, acordarea de consultanță și implementarea unor proiecte comune.  

Conform programului vizitei la Geneva, Directorul general AGEPI, Lilia Bolocan a avut o întrevedere cu Louise van Greunen, Directorul Direcției privind creșterea respectului pentru proprietatea intelectuală OMPI, cu care a discutat despre organizarea în Republica Moldova a celei de-a doua ediții a Seminarului regional anual în domeniul respectării drepturilor de proprietate intelectuală și a Conferinței Internaționale pe Enforcement 2020.

De asemenea, Directorul general AGEPI, Lilia Bolocan urmează să aibă o întâlnire oficială joi, 27 septembrie, cu Directorul general OMPI, Francis Gurry, cu care va discuta despre prioritățile de colaborare OMPI-Republica Moldova.