2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

Ședința festivă consacrată Aniversării a 22 de ani de la fondarea AGEPI

09.09.2014

Pe 8 septembrie curent, s-au împlinit 22 de ani de la crearea Agenției de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI). Cu aceasta ocazie, în incinta Agenției a avut loc o Ședința festivă consacrată Aniversării AGEPI. Ședința a fost prezidata de către Directorul general AGEPI Lilia Bolocan, care a făcut o trecere in revista a rezultatelor obținute de Agenție pe parcursul celor 22 de ani de activitate, axându-se în special asupra realizărilor din ultimul an.

La ședința au participat administrația și colectivul AGEPI.

Un cuvânt de felicitare pentru colectivul AGEPI a rostit Lilia Bolocan, Directorul general AGEPI. ”Stimați colegi, vă felicit cu ocazia aniversarii AGEPI. 22 de ani este vârsta maturității, domeniul proprietăţii intelectuale este unul inepuizabil, mă bucur foarte mult ca AGEPI a atins toate scopurile pe care și le-a propus. Să aveți sănătate, să aveți relații frumoase cu oameni și să vă realizați pe plan profesional”, a menționat Directorul general AGEPI.

Cuvinte de înaltă apreciere și felicitare au fost aduse colectivului AGEPI și de către vicedirectorii instituției. „Proprietatea intelectuală joacă un rol foarte important în dezvoltarea unei societăţi moderne, bazate pe cunoaștere, şi faptul ca Aniversarea de 22 de ani constituie un bun prilej de a evoca contribuția Agenției la crearea, dezvoltarea şi afirmarea în Republica Moldova a unui sistem de protecție a proprietăţii intelectuale comparabil cu sistemele similare ale ţărilor cu tradiții considerabile în domeniu. Stimaţi colegi, vă mulţumesc pentru munca pe care o depuneţi, vă doresc multă sănătate, armonie în familie şi realizări pe plan atât personal, cât şi profesional”, a specificat Svetlana Munteanu, Vicedirectorul general AGEPI.

„Stimaţi colegi, vă felicit cu ocazia aniversarii a 22 de ani de la fondarea AGEPI. Activitatea instituţiei noastre este foarte importantă, vă mulţumesc pentru efortul depus, deoarece doar împreună am obţinut rezultatele noastre de până acum. Succes în continuare şi realizări cât mai frumoase”, a afirmat Ion Ţigănaş, Vicedirectorul general AGEPI.

Totodată, cu ocazia aniversarii a 22 de ani de la fondarea AGEPI, în cadrul Agenției a fost organizată, pentru al doilea an consecutiv, Expoziția lucrărilor de creație ale angajaților AGEPI. La expoziție au fost expuse mai multe goblenuri, picturi, milieuri etc. Autorii celor mai frumoase lucrări s-au ales cu diplome de participare și premii.

Sistemul de proprietate intelectuală este foarte dinamic și se caracterizează printr-o capacitate remarcabilă de a evolua și a se adapta la noile condiții social-economice. Performanțele tehnologice curente, în special cele din domeniul tehnologiilor informaționale si biotehnologiei, precum si evoluția societății necesită o reevaluare permanentă a sistemului.

In conformitate cu misiunea sa, AGEPI va continua promovarea politicilor in domeniul proprietății intelectuale si eficientizarea sistemului de protecție a obiectelor de proprietate intelectuala, care să încurajeze progresul tehnologic, sa stimuleze creativitatea si sa contribuie la dezvoltarea economica, sociala si culturala a Republicii Moldova.