A A A

Proiectul finanțat de Uniunea Europene
„Suport pentru asigurarea respectării drepturilor
de proprietate intelectuală” în Republica Moldova

Noutăți

28.02.2018

Care este scopul verificării conformității produselor înregistrate ca indicații geografice? Ce competențe au inspectorii care verifică conformitatea produselor cu specificațiile acestora? De ce au nevoie producătorii autohtoni de controlul ex - officio și ce beneficii îi oferă consumatorilor?

26.02.2018

Peste 50 de colaboratori vamali au participat la un program internațional de instruire care a inclus două seminare dedicate proprietății intelectuale organizat de proiectul UE „Suport pentru asigurarea respectării drepturilor de proprietate intelectuală”.

13.02.2018

Directiva 2014/26 a Uniunii Europene (UE) privind gestiunea colectivă a drepturilor de autor și a drepturilor conexe impune standarde ridicate pentru organizațiile de gestiune colectivă (OGC), stabilite la nivelul UE.

09.02.2018

Mandatarii autorizați în proprietatea intelectuală s-au reunit pe 8 februarie în cadrul unui seminar național organizat de către echipa proiectului UE „Suport pentru asigurarea respectării drepturilor de proprietate intelectuală”, în cooperare cu AGEPI.

07.02.2018

Situația actuală în domeniul indicațiilor geografice în Republica Moldova, barierele de promovare a produselor cu indicații geografic, dar și soluțiile recomandate pentru dezvoltarea acestui sistem au fost discutate în cadrul Întâlnirii la nivel înalt, desfășurată pe 6 februarie.

06.02.2018

În perioada 29 ianuarie – 2 februarie, experții proiectului UE „Suport pentru asigurarea respectării drepturilor de proprietate intelectuală”, Monica Pop și Ion Țigănaș, s-au întâlnit cu reprezentanții de la Inspectoratul General de Poliție (IGP) și Procuratura Generală pentru a finaliza elaborar

02.02.2018

În perioada 29 ianuarie – 2 februarie, expertul proiectului UE „Suport pentru asigurarea respectării drepturilor de proprietate intelectuală”, Phil Lewis, s-a întâlnit cu Observatorul respectării Drepturilor de Proprietate Intelectuală (DPI) și cu reprezentanții titularilor de drepturi pentru a d

18.12.2017

În ce constă sistemul de proprietate intelectulă în Moldova? Ce impact au produsele contrafăcute asupra populației? Cum pot și preveni, dar și combătute infracțiunile în mediul digital?

15.12.2017

Pe 13 și 15 decembrie curent mandatarii autorizați în proprietatea intelectuală s-au reunit la un atelier de lucru, organizat de către echipa proiectului UE „Suport pentru asigurarea respectării drepturilor de proprietate intelectuală”.

14.12.2017

Cele mai recente realizări, provocări și progresele proiectului UE „Suport pentru asigurarea respectării drepturilor de proprietate intelectuală” din ultimele șase luni au fost discutate pe 13 decembrie, la cea de-a patra ședință a Comitetului de Conducere.

08.12.2017

Dezvoltarea produselor tradiționale înregistrate ca Indicații Geografice (IG), Denumiri de Origine (DO) sau Specialităţi Tradiţionale Garantate (STG) reprezintă o prioritate a agriculturii Uniunii Europene (UE), iar reputația acestor produse contribuie la creșterea producției și a exportului.

01.12.2017

Cât de armonizată este legislația Republicii Moldova cu prevederile Directivei 2014/26/UE privind gestiunea colectivă a drepturilor de autor și a celor conexe? Cum poate fi îmbunătățită activitatea de gestiune colectivă? Când vom avea un colector unic?

22.11.2017

Pentru a crește ponderea activităților culturale din Moldova la 3% din PIB până în anul 2020, Republica Moldova trebuie să creeze o serie de condiții pentru dezvoltarea industriilor creative, cum ar fi realizarea unui marketing cultural, consolidarea parteneriatelor cu mediul de afaceri sau promo

20.11.2017

Inovația este esențială pentru dezvoltare, fiind un motor și o materie primă a creșterii economice. Iar pentru a avea o economie puternică, fiecare țară ar trebui să sprijine star-up-urile inovatoare, ajutându-le să crească.

16.11.2017

Expertul cheie în domeniul proprietății intelectuale Yuriy Kapitsa a participat la 15 noiembrie în cadrul conferinței inovaționale internaționale „Proprietate Intelectuală – Inovații – Calitatea Vieții”, desfășurată în perioada 15-16 noiembrie, la centrul expozițional Mol

Pagini