Concursul tinerilor inovatori din domeniul tehnologiilor informaționale

09/24/2014

În perioada 7-10 decembrie 2014, la Doha (Quatar), în cadrul platformei „ITU Telecom World 2014”, va avea loc Concursul Tinerilor Inovatori, organizat de Uniunea Internațională a Telecomunicațiilor ( (International Telecommunication Union) - Agenția Organizației Națiunilor Unite pentru tehnologiile informaționale și comunicații, în parteneriat cu Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

Conceput ca o platformă de dezbateri, schimb de cunoștințe și creare de noi rețele pentru comunitatea mondială a tehnologiilor informaționale și comunicațiilor (TIC), scopul major al concursului constă în depistarea ideilor inovative cu privire la modul in care TIC poate ajuta „orașele inteligente” să încetinească sau să atenueze efectele schimbărilor climaterice și, prin urmare, să îmbunătățească sănătatea oamenilor. Aceasta ar putea include noi tehnologii sau combinații de tehnologii, servicii și sisteme existente care ar sta la baza unui oraș modern. Este vorba despre monitorizarea sau raportarea privind schimbările climaterice, atenuarea sau adaptarea la impactul schimbărilor climaterice asupra societății sau la schimbările tehnologice în cadrul societății, care contribuie la apariția comunităților ecologice.

La finalizarea concursului, vor fi selectați doi câștigători care vor avea posibilitatea să-și prezinte proiectele lor inovative in fața reprezentanților marilor industrii și șefilor de stat, să participe la diverse ateliere de lucru și să beneficieze de asistența unui mentor timp de un an. Nu mai puțin important este faptul că finaliștii urmează să intre în posesia a 5 mii dolari SUA pentru implementarea ulterioară a proiectelor.

Grupul țintă al concursului îl constituie tineri cu vârsta cuprinsă între 18 și 30 ani din întreaga lume. Astfel, tinerii inventatori sunt chemați să-și prezinte proiectele inovatoare, iar prin intermediul discuțiilor și schimbului de idei să contribuie la elaborarea unui concept bine definit.

Data limită pentru depunerea formularelor de participare: 7 octombrie 2014.

Pentru informații adiționale:

Sanjay Acharya,
șef  Departament relații cu publicul și informații media, ITU
Tel: +41227305046
Tel. mobil:+41792494861
Email: sanjay.acharya@itu.int
https://ideas.itu.int/