Ziua Mondiala a Proprietatii Intelectuale-2012 cu genericul „Sa promovam inovatorii vizionari”

04/26/2012

Stimati Prieteni!

Cu prilejul

ZILEI MONDIALE A PROPRIETATII INTELECTUALE-2012,

adresez sincere felicitari tuturor celor care activeaza in domenii legate direct sau tangential de crearea, protectia si valorificarea proprietatii intelectuale!

Aceasta sarbatoare, instituita de OMPI in anul 2001, reflecta rolul cardinal al proprietatii intelectuale atat pentru economia nationala, cat si pentru viata de zi cu zi a fiecarui membru al societatii.

Valorificarea activelor intelectuale, utilizarea eficienta a instrumentelor oferite de sistemul national de proprietate intelectuala este o conditie primordiala a succesului in afaceri. Activele nemateriale - de la resursele umane si know-how, inventii, marci, indicatii geografice si denumiri de origine, design industrial si alte produse ale creatiei tehnice pana la operele literare si artistice, – in zilele noastre sunt adeseori mult mai valoroase decat activele materiale. Aplicarea industriala a proprietatii intelectuale prin crearea de noi produse inovationale, prin identificarea si implementarea unor metode moderne, mult mai profitabile, de fabricare a produselor traditionale, prin extinderea segmentului de piata ocupat si consolidarea bunei reputatii in randul consumatorilor este factorul vital al avansarii noastre spre o economie moderna si prospera.

In aceasta zi de sarbatoare, le doresc tuturor savantilor, inventatorilor, inovatorilor, scriitorilor, artistilor plastici, muzicienilor, interpretilor, intr-un cuvant, tuturor celor inzestrati cu harul Creatiei, precum si oamenilor de afaceri din Republica Moldova ca sa utilizeze cat mai eficient posibilitatile oferite de sistemul de proprietate intelectuala, sa faureasca noi valori, sa transforme resursele lor de creatie in active economice capabile sa genereze bunuri materiale si sa contribuie la faurirea unui viitor mai bun pentru toti cetatenii tarii.

Cu urari de sanatate si noi realizari de prestigiu ma adresez catre specialistii din domeniul proprietatii intelectuale, activitatea carora este nemijlocit legata de brevetarea/inregistrarea obiectelor de proprietate intelectuala, de protectia juridica a patrimoniului intelectual al tarii.

Creativitatea este o resursa inepuizabila a tuturor popoarelor, inclusiv a poporului nostru. Va indemn, deci, sa dezvoltam acest potential creator, sa-l ocrotim si sa-l valorificam la justa lui valoare pentru a avea un viitor demn pentru casa noastra comuna – Republica Moldova!

Dr. Lilia BOLOCAN,
Director general AGEPI