Relațiile de cooperare moldo-georgiene în domeniul proprietății intelectuale, discutate în cadrul unei întrevederi la Geneva

10/03/2017

Directorul general al Agenției de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI), Lilia Bolocan a avut o întrevedere cu Președintele Centrului Național de Proprietate Intelectuală al Georgiei (SAKPATENTI), Nikoloz Gogilidze.

Întâlnirea a avut loc la Geneva, în contextul participării oficialilor la cea de-a 57-a rundă de reuniuni anuale ale Organizației Mondiale a Proprietății Intelectuale (OMPI), care se desfășoară în perioada 2-11 octombrie curent.

Directorul general AGEPI și Președintele SAKPATENTI au făcut un schimb de idei privind prioritățile de colaborare bilaterală dintre oficii, precum și preluarea experienței Georgiei cu privire la înregistrarea mărcilor în regim urgent, care ar veni să răspundă intereselor businessului. Totodată, s-a discutat pe marginea Acordului dintre Republica Moldova și Georgia cu privire la recunoașterea reciprocă  și protecția indicațiilor geografice, care se află la etapa de negociere.

De asemenea, Directorul general AGEPI a lansat Președintelui SAKPATENTI invitația de participare la Conferinţa Inovaţională Internațională: „Proprietate Intelectuală – Inovații – Calitatea Vieții”, care se va desfășura în perioada 15-16 noiembrie 2017, la Chișinău.

În 2013, AGEPI și SAKPATENTI au semnat un Memorandum de Întelegere privind colaborarea bilaterală dintre Republica Moldova și Georgia în domeniul proprietății intelectuale.

Conform programului vizitei la Geneva, Directorul general AGEPI, Lilia Bolocan urmează să aibă și alte întrevederi cu Directorul general OMPI, Francis Gurry, precum și cu alți reprezentanți ai oficiilor de proprietate intelectuală prezenți la Adunărea ale statelor membre ale OMPI.